F1 - NEM VÁLTOZTAT NEVET 2018-BAN A FORCE INDIA

A Force India mégsem változtat nevet a 2018-as szezon során, annak ellenére, hogy a tavalyi konstruktőri negyedik helyezett már több, mint egy éve próbálja elhagyni az „India” jelzőt a nevéből.

A Force India tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya sokáig fontolgatta, hogy elhagyja a gárda nevéből az „India” jelzőt, hiszen a csapat így túlságosan is kapcsolódik Indiához, megakadályozva ezzel a nagyobb szponzorok megjelenését.

Sokáig azt kommunikálták, hogy az autó bemutatásakor bejelentik az új nevet is, ez azonban elmaradt. Ezután már a szezon első versenye volt a névváltoztatási határidő, de ahogy közeledtünk a hétvége időpontjához, úgy lehettünk egyre biztosabbak benne, hogy marad a Force India csapatnév, legalábbis 2018-ra biztosan.

Az elsődleges ötlet a Force One lett volna, viszont a Liberty Media nem engedte használni ezt a nevet, mondván, túlságosan is hasonlít a Formula One-hoz. Jelenleg a csapat legnagyobb gondja nem a névhez kötődik, hanem a teljesítményhez, ugyanis eddig nem teljesítettek olyan jól, mint ahogyan tavaly.

Az indiai alakulat egyébként a McLarenhez hasonlóan egy strandpapucsokat gyártó céggel kötött szerződést, név szerint a Havianasszal, így a brazil cég logója ott lesz a glórián. Már olvasható a felirat Ausztráliában, ezen kívül az európai versenyeken és valószínűleg Brazíliában is látható lesz a logó.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr913769010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása