F1 - MÁRIS KIRÓTTÁK AZ ÉV ELSŐ BÜNTETÉSEIT

daniel_ricciardo_australian_f1_grand_prix_tkhnckrnxjux.jpg

Még csak egy érdemi nap telt el a szezonból, az FIA máris maga mögött tudhat egy rajtbüntetést és két pénzbírságot - előbbit ráadásul pont a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo kapta...

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a pénteki második szabadedzést követően kiszabott egy három rajthelyes büntetést a Red Bull Racing ausztrál versenyzőjére, Daniel Ricciardóra, továbbá két büntetőpontot jegyzett be a szuperlicenszébe. A hazai közönsége előtt versenyző pilóta ugyanis az első áldozata lett a csekély számú szabályváltozások egyikének, miszerint a versenyzőknek kellőképpen lassítaniuk kell akkor, amikor piros zászló van érvényben a pályán. 

Emellett a stewardok a pénteki nap folyamán 800 euróval könnyítették meg a Toro Rosso bankszámláját, ugyanis az első edzésen Brendon Hartley 1.4 kilométer/órával, Pierre Gasly pedig 5.9 kilométer/órával lépte túl a bokszutcában a 60 kilométer/órás sebességlimitet - ezzel előbbi 200, utóbbi 600 euróval járult hozzá a büntetés mértékéhez.

Az említett eseteken kívül még volt egy komolyabb vizsgálódása az FIA-nak, mégpedig a mezőny két finnje, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas ügyében. Történt ugyanis, hogy a második szabadedzésen a ferraris szinte poroszkálva érkezett meg a 3-as kanyar, ráadásul az ideális íven, mögötte pedig a mercedeses pilóta kis híján beleszállt az SF71-H-ba. Végül az incidenst nem szankcionálták.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2613775172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása