F1 - HAMILTONÉ AZ ÉV ELSŐ SZABADEDZÉSE MELBOURNE-BEN
Forma-1 2018: Ausztrál Nagydíj - Első szabadedzés

lewis_hamilton_australian_f1_grand_prix_practice_rzstwlc6eatx.jpg

Tetemes, több mint fél másodperces előnnyel zárta az élen a 2018-as szezon első szabadedzését a Mercedes regnáló bajnoka, Lewis Hamilton, akit csapattársa, Valtteri Bottas és a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen követett a sorrendben.

Noha meglehetősen kellemes, napos időjárási körülmények fogadták a mezőnyt a melbourne-i Circuit Albert Parkban az idei év első gyakorlásán, nagyjából 20 percet kellett várni arra, hogy egyáltalán bárki is gyors kört fusson.

A 90 perces edzésen a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak - a regnáló világbajnok az 1:24.026-os körével 0.551 másodpercet adott a csapattársának, Valtteri Bottasnak, míg a harmadik pozícióban zárt Max Verstappen (Red Bull) lemaradása majdnem 7.5 tizedmásodpercre rúgott. A hollandot a Ferrari versenyzői követték a 4-5. pozícióban és Kimi Räikkönen - Sebastian Vettel sorrendben, majd a hatodik legjobb köridő a másik Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo nevéhez, aki már 1 másodpercen kívül volt Hamiltonhoz képest.

Ahogyan ahhoz az előző években hozzászokhattunk, a három topcsapat és a többiek között ismételten egy nagyobb szakadék tátong, ugyanis Romain Grosjean - aki egyébként nagyon jól ment a Haas-Ferrarival - már 1.7 másodperccel volt elmaradva az etalonidőtől. Nem indult egyszerűen a McLaren számára az év, ugyanis Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne kettőse az első óra nagyját a garázsban volt kénytelen eltölteni kipufogóproblémák miatt, de végül legalább mindketten a TOP-10-ben zártak - Alonso a nyolcadik, Vandoorne a tizedik lett, kettejük közé Carlos Sainz ékelődött be a Renault-val.

Vandoorne-tól lefelé egészen szoros volt a mezőny második fele - a belgát és a 16. helyen zárt Sergio Pérezt (Force India) 285 ezredmásodperc választotta el csupán. A legjobb tízből pedig éppen csak kiszorult a Toro Rosso-Hondával a 2016-os GP2-bajnok, Pierre Gasly, de megelőzte a Williams újoncát, Sergey Sirotkint és a Renault másik versenyzőjét, Nico Hülkenberget. Egyelőre úgy tűnik, hogy az előző évek bravúrozását követően most egy kicsit nehezebb helyzetben van a Force India, ugyanis azok után, hogy a tesztnek is viszonylag csendes résztvevője volt, a melbourne-i FP1-en sem tudott előrukkolni jobb tempóval: Esteban Ocon a 14., Pérez meg a 16. helyen zárt, szendvicsbe fogva a Williams másodéves pilótáját, Lance Stroll-t.

Kevin Magnussen (Haas), Brendon Hartley (Toro Rosso) és a Sauber versenyzői, Marcus Ericsson és Charles Leclerc zártak az utolsó négy pozícióban.

Magyar idő szerint reggel 6 órától jön a folytatás a második szabadedzéssel, azonban könnyen megeshet, hogy ekkor már nem lesznek annyira ideálisak az időjárási viszonyok, ugyanis a helyi meteorológusok péntek délutántól egészen vasárnapig esős időre számítanak.

Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésének végeredménye:

f1_2018_aus_gp_fp1.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8613768848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása