F1 - EDDIG KETTŐBŐL KETTŐ HAMILTONNAK AUSZTRÁLIÁBAN
Forma-1 2018: Ausztrál Nagydíj - Második szabadedzés

lewis_hamilton_australian_f1_grand_prix_practice_7yxvv-xywayx.jpg

A Mercedes regnáló világbajnoka az első után a második szabadedzést is az élen zárta.

Már az első gyakorlás folyamán is egészen gyors tempót diktált a Mercedes, de a második szabadedzésen - amelyet magyar idő szerint a kora reggeli órákban rendeztek meg - még feljebb rakta a mércét Lewis Hamilton, aki az ultralágy gumikon egy 1:23.931-es körrel a hétvégén elsőként ment be 1:24 alá, és ezzel ismételten nem talált legyőzőre.

Azonban ezúttal tudta tartani a Red Bull a tempót a Mercedesszel, ugyanis a második helyen Max Verstappen alig több mint egy tizedet kapott Hamiltontól, ráadásul egy tizeddel a másik mercedeses, Valtteri Bottas előtt tudott végezni, de még a negyedik helyen végző Kimi Räikkönen (Ferrari) elmaradása sem volt annyira tetemes.

Sebastian Vettel ismételten a csapattársa mögött és az ötödik helyen zárt a másik Ferrarival, de az újabb több mint fél másodperces hátrányból arra következtethetünk, hogy a négyszeres világbajnok német versenyző korántsem autózik még a határon.

Ellenben Romain Grosjean teljesítményét nyugodtan elkönyvelhetjük pozitív meglepetésnek: a francia Haas-versenyző a hatodik legjobb időt futotta meg, amely csak hét tizeddel volt lassabb, mint az etalonidő. Ezzel Grosjean még a Red Bull ausztrálját, Daniel Ricciardót is megelőzte - igaz, az ausztrál gyorskörét megzavarta félidő tájékán a 90 perces gyakorlás egyetlen piros zászlós fázisa, amely meglehetősen szokatlan ok miatt volt indokolt: felszakadt egy vezeték a rajt-célvonalnál.

A TOP-10-be még a McLaren versenyzői, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne, illetve a kettejük közé a másik Haasszal beékelődő Kevin Magnussen fértek be, szoros csatában kiütve onnan a Renault két pilótáját, Carlos Sainz-ot és Nico Hülkenberget, valamint a közéjük befurakodó Sergio Pérezt (Force India). Annyira szoros volt a mezőny második fele, hogy Alonsót és a 18. helyezett Sergey Sirotkint közel 8 tizedmásodperc választotta el csupán, a tabella végén pedig a két Sauber zárt.

Az edzés pedig Lance Stroll (Williams) kálváriájával zárult - a másodéves kanadainak túlmelegedési problémák miatt kellett leparkolnia a pályán szélén az FW41-essel.

A folytatásra szombaton hajnali 4 órakor fog sor kerülni, amikor is kezdetét veszi majd a harmadik szabadedzés az Albert Parkban, amelyet úgyszintén élőben fog sugározni az M4 Sport.

Az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésének végeredménye: 

f1_2018_aus_gp_fp2.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8913774262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása