F1 - A RENAULT UTÁN A FERRARI IS AZ FIA-TÓL IGAZOLT SZAKEMBERT

2018_barcelona_test_session_day_3_31.jpg

Ősztől csatlakozik az olaszokhoz Laurent Mekies, aki korábban az FIA-nál volt biztonsági igazgató és helyettes versenyigazgató. 

Még hat hónap sem telt el a Renault sokat vitatott húzása óta, miszerint leigazolja Marcin Budkowskit, az FIA korábbi technikai igazgatóját, szerdán bejelentették, hogy a Ferrari is a Nemzetközi Automobil Szövetség soraiból kaparintotta a legújabb szakemberét, Laurent Mekies személyében.

Mekies 2014-ben csatlakozott az FIA-hoz, mint biztonsági igazgató, majd két évvel később, amikor Herbie Blash visszavonult, átvette a helyettes versenyigazgatói pozíciót is, és sokan úgy vélték, hogy egy nap akár a versenyigazgató Charlie Whiting utódja is lehetett volna.

A szakember szeptember 20-án fog munkába állni Maranellóban, ám a feladatköre egyelőre nem tisztázott - csupán annyit tudni, hogy a technikai igazgató Mattia Binottónak fog jelenteni. Az FIA közleményéből kiderül, hogy addig is júniusig marad a biztonsági igazgató, azonban a Forma-1-gyel kapcsolatos tevékenységeit azonnali hatállyal beszüntetik.

Egyébként az előző héten a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette Nikolas Tombazis, a Ferrari korábbi főtervezőjének érkezését - a görög szakember lesz az új vezetője az együléses szériák technikai részlegének.

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3813739794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása