F1 - MEGVAN, MI LESZ AZ EX-FIA-S SZAKEMBER FELADATA A RENAULT-NÁL

carlos_sainz_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_cgewaozd1upx_1.jpg

Tisztázta a Renault, hogy mi lesz a feladata a Nemzetközi Automobil Szövetség egykori technikai igazgatójának, az áprilistól munkába álló Marcin Budkowskinak a csapatnál, ahogyan azt is, hogy nem azért igazolták le őt, mert ismeri a többi csapat minden titkát 2017 őszéig bezárólag.

Október elején kisebb fajta botrány robbant ki a csapatok körében a Renault bejelentése, miszerint leigazolja azt a Marcin Budkowskit, akinek az volt a feladata 2017 őszéig, hogy ellenőrizze és elbírálja azt, hogy az illető csapat technikai megoldása megfelel-e a szabályzatnak, mint az FIA technikai igazgatója. A 40 esztendős szakembernek lehetősége lett volna arra, hogy azonnal munkába álljon, de a francia gyári istálló a többi csapatra való tekintettel úgy döntött, hogy erre csak 2018 áprilisában kerülhet sor. Igaz, a gyárban már januárban elkezdett tevékenykedni a célból, hogy ismerkedjen az új munkakörnyezetével, azon belül is a Renault motorsportos tevékenységeivel és vállalati struktúrájával. 

A minap Cyril Abiteboul, a Renault F1 Team vezetője arról nyilatkozott a motorsport.com hasábjain, hogy megérti a csapatok félelmeit Budkowski igazolásával, ugyanakkor hangsúlyozta, nem azért igazolták le a varsói születésű ex-FIA-st -, aki korábban megfordult a Ferrarinál és a McLarennél -, hogy másik ötleteit másolja le a 2018-as és az azon túli autókhoz: "Meg tudom érteni a többi csapat szkepticizmusát, de nem fogunk egy olyan kaliberű szakembert, mint amilyen Marcin, azért leigazolni a technikai igazgatói posztra csak azért, mert sok mindent tud róluk. A képességeiért, a tapasztalatáért és a szakértelméért alkalmaztuk. Ő egy olyasvalaki, aki fantasztikus önéletrajzzal rendelkezik, még a Forma-1-en kívül is. Tökéletes személy ahhoz, hogy felépítse a Renault Forma-1-es történetének következő fejezetét."

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_-ywcpbsaedex.jpg

"Nem érdekelnek minket a többi autóval kapcsolatos titkok, amelyet azt hiszem, jól bizonyít az, hogy belementünk abba, hogy nem avassuk be a karosszériához kötődő fejlesztéseinkbe áprilisig. A helyzet az, hogy ugyan januártól fogva az alkalmazásunkban van, de a Forma-1-es kaszni fejlesztéseiben egyelőre még nem érintett. Addig is más motorsportos projektjeinkre fókuszál majd. Egyébként is még meg kell ismernie a csapattagokat. Ez egyfajta akklimatizáltatási folyamat, mielőtt még a karosszériafejlesztésre és az egyéb operatív tevékenységekre helyezhetné a hangsúlyt az enstone-i bázisunkon" - magyarázta Budkowski helyzetét Abiteboul, aki azt is kiemelte, hogy a lengyelnek az a küldetése, hogy megszervezze a csapat következő lépését a Forma-1-ben, és kiegészítse a technikai részleget, amelynek köszönhetően annak jelenlegi igazgatói, Nick Chester, Bob Bell és Remi Taffin az autó teljesítményére összpontosíthatnának.

"Fel vagyok csigázva, mert Marcin révén szintet léphetünk, ugyanis a dolga lényegében az, hogy a középmezőnyből felemelje a csapatot egy topistállóvá" - zárta gondolatait Cyril Abiteboul hozzátéve, hogy szeretné, ha a csapat 2020-2021 körül már a világbajnoki címért küzdene, felépítve a 21. század tökéletes Forma-1-es alakulatát.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3613554047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása