F2 - A TRIDENT IS BEJELENTETTE A VERSENYZŐIT

_56i3088_4396332.jpg

Megújult pilótapárossal vág neki az új Forma-2-es érának az olasz istálló.

Szerdán bejelentést tett a tavalyi év során Nabil Jeffri, Sergio Canamasas, Raffaele Marciello, Callum Ilott, valamint Santino Ferrucci megfordulásával valóságos átjáróházzá alakult Trident Team a 2018-as versenyzőfelállása kapcsán, amelyet Ferrucci és a 2017-ben még a GP3-ban versenyző Arjun Maini fog alkotni.

A Haas kötelekébe tartozó amerikai pilóta pont tavaly a Hungaroringen ejtette meg a debütálását a Forma-2-ben az olaszoknál - nem sült el rosszul a bemutatkozás, mivel a korábban a Forma-3-as Európa-bajnokságot és a GP3-at is megjárt Ferrucci két 9. helyet is szerzett.

A 20 éves Maini pedig a bahreini szezonnyitón, most áprilisban fog átesni a tűzkeresztségen. Az indiai ifjonc másfél, a Forma-3-as Európa-bajnokságban eltöltött szezont követően majdnem két idényt húzott le a GP3-ban, a Jenzer Motorsport színeiben. Az első évében a fénypont a hungaroringi második helye volt, de tavaly már a győzelem is összejött Barcelonában.

fermai.jpg

"Ez a bejelentés sok szempontból mondható pozitívnak és izgalmasnak. A Forma-2-es felállásunk két olyan nagyszerű versenyzőt tartalmaz, akikben megéri bízni. Santino és Arjun esetében kétség nem fér ahhoz, hogy rendkívül értékesek, és az elkövetkezendő években a motorsport csillagaivá nőhetik ki magukat. Nem véletlen, hogy egy olyan ambiciózus Forma-1-es csapat, mint amilyen a Haas, őket választotta a junior programjába. A Trident az új versenyzői számára biztosítani fogja mindazt, amire szükségük van a további fejlődéshez és ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, a tapasztalatát és energiáját felhasználva" - nyilatkozta a Trident tulajdonosa, Maurizio Salvadori.

"A 2018-as felállásunknak köszönhetően nagyon izgatott és motivált vagyok, mivel az nagyon versenyképesnek ígérkezik" - mondta a csapatfőnök Giacomo Ricci. "Lehetőségünk lesz arra, hogy két kétségtelenül tehetséges versenyzőbe fektessük a bizalmunkat azért, hogy együtt építsük a jó kilátásokkal teli jövőjüket. (...) Még sok teendőnk van a szezon kezdetéig az új autókkal, de már alig várom!"

"Örülök, hogy az első teljes Forma-2-es szezonomat a Tridenthez visszatérve teljesíthetem. Úgy gondolom, remekül illeszkedem a csapatba. Megvan a kellően erős potenciálunk ahhoz, hogy idén a bajnoki címért küzdjünk. Már alig várom, hogy újra autóba ülhessek" - kommentálta a hír Ferrucci.

"Izgatottsággal tölt el, hogy idén a Forma-2-ben versenyezhetek a Trident csapatával. Szerintem a szezon utáni gyakorlásokon elég versenyképesek voltunk, ráadásul most minden megújul ebben a szériában, úgyhogy izgatott vagyok az előttünk álló esztendő miatt. A Trident egy nagyon erős csapat, én pedig biztos vagyok abban, hogy ha keményen dolgozunk, képesek leszünk erős eredményeket elérni a szezon folyamán" - olvashatóak Maini gondolatai a Trident sajtóközleményében.

A bejelentést követően így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

  • Arden International: Nirei Fukuzumi, Maxmilian Günther
  • ART Grand Prix: George Russell, Jack Aitken
  • Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Câmara
  • Campos Racing: Luca Ghiotto
  • Charouz: Antonio Fuoco, Louis Deletraz
  • Prema Racing: Nyck de Vries, Sean Gelael
  • Russian Time: Artem Markelov, Tadasuke Makino
  • Trident: Santino Ferrucci, Arjun Maini

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1213690850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása