F1 - HÉTFŐN REGGEL ÉRKEZIK AZ ÚJ FORCE INDIA

esteban_ocon_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_sybzcymwyjux.jpg

A silverstone-i bázisú csapat kivár az utolsó pillanatig 2018-as autója bemutatásával.

Az eddigi sajtóértesülések arról szóltak, hogy mind a Force India, mind a Toro Rosso eleinte február 25-én, vasárnap tervezte bemutatni az autóját a barcelonai versenypályán, azonban a két csapat tervébe beleszólt az, hogy a Ferrari egész napra kibérelte az aszfaltcsíkot forgatási nap, azaz a 2018-as autó bejáratának céljával. Emiatt mindkét csapat február 26-án, hétfőn reggel rántja majd le a leplet - bár, a Toro Rosso már idő előtt közzétette az első képet az idei autójáról, az STR13-asról.

A Force India pedig már azt is ismertette, hogy mikor melyik versenyző fogja vezetni az új verdát az első barcelonai tesztsorozat folyamán. Ahogyan azt a korábbi években megszokhattuk az erősorrend ranglétráján egyre feljebb kapaszkodó alakulat esetében, az állandó versenyzők mellett a fejlesztő- és tartalékpilóták is szerepet kapnak.

sergio_perez_f1_grand_prix_abu_dhabi_wyiqlnxzj5ax.jpg

Ennek értelmében a fejlesztőversenyzői szerepkört betöltő Nikita Mazepint éri majd azon megtiszteltetés, hogy először viheti pályára a csapat új autóját, amely feltételezhetően a VJM11-es kódnevet fogja viselni. Az orosz ifjonctól aztán kedden Esteban Ocon veszi át az autó, amely szerdán Sergio Pérezzel a volánnál hagyja majd el a bokszutcát, a negyedik, csütörtöki nap pedig a harmadik számú pilótáé, a kanadai Nicholas Latifié lesz. Azonban a második teszthéten már csak Ocon és Pérez fogják vezetni az autót.

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy idén milyen néven láthatjuk a csapatot, amely még tavaly novemberben tett kísérletet a Force Formula One név bejegyeztetésére, ám a Forma-1 tulajdonosai azt az opciót megvétózták arra hivatkozva, hogy túlságosan összetéveszthető a Formula One névvel.

Mindeközben az indiai-brit együttes háza táján olyan pletykák kaptak szárnyra a brit Sportsmail lap által, miszerint egy energiaitalgyártó, az egykor még a korábbi brit F3-as versenyző Toby Sowery támogatását élvező Rich Energy 200 millió fontért hajlandó lenne felvásárolni a csapatot. Azonban a RaceFans (korábbi nevén: F1 Fanatic) úgy tudja, hogy a tárgyalások már három hónappal ezelőtt félbeszakadtak.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2613688184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása