GP3 - LORANDI CSAPATOT VÁLT, KÉT VERSENYZŐT IS BEJELENTETT A JENZER

gp3_lorandi_calderon_correa.jpg

Valóságos bejelentés-cunamival indult a hét a GP3 mezőnyében.

Nem kevesebb, mint három versenyző indulását erősítették meg hétfőn a GP3 mezőnyében - emiatt a mai nap kísértetiesen emlékeztet minket 2017. január 16-ára, amikor a Forma-1-ben bejelentették Felipe Massa Williamshez való visszatérését, Valtteri Bottas Mercedeshez és Pascal Wehrlein Sauberhez való igazolását.

Az egyik bejelentés a Trident alakulatához köthető, amely sajtóközleményben tudatta a nagyérdeműben, hogy a 2018-as szezonban Alessio Lorandi is része lesz a csapat négyautós felállásának, Giuliano Alesi és Ryan Tveter mellett.

A 19 éves versenyző bő másfél szezont húzott le 2015-ben és 2016-ban a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében, ahol a második évében megnyerte a Pau-i Nagydíj harmadik versenyét a Carlin csapatával. 2016 második felében aztán megvetette a lábát a GP3-ban, a Jenzer Motorsport színeiben, amelynél lehúzta a 2017-es idényt. 

img_8688.JPG

Alessio Lorandi tavaly a Red Bull Ringen. | Fotó: Landek Norbert

Tavaly az olasz nagyon jól szerepelt, amelyet a három harmadik helyezése és a jerezi sprintversenyen aratott győzelme, valamint az egyéni összetettben elért hetedik helyezése is bizonyít. Idén pedig új, hazai környezetben még előrébb léphet.

"Elégedettek vagyunk azzal, hogy sikerült megállapodnunk Alessio Lorandival. Biztosan képes lesz arra, hogy folytassa azon tradíciónkat, miszerint a színeikben versenyző olasz pilóták általában remek eredményeket érnek el. Alessio lenyűgözte a technikai csapatunkat a teszten, és biztos vagyok abban, hogy mindenünk megvan ahhoz, ami szükség a céljaink eléréséhez - a célunk pedig az, hogy kiváló eredményeket érjünk el együtt. Alessio versenyképesebbé teszi a pilótafelállásunkat" - nyilatkozta a Trident csapatfőnöke, Giacomo Ricci.

"A második GP3-as szezonom nem is lehetne más célom, mint harcolni a bajnoki címért. Úgy gondolom, a Team Tridentnek megvan a személyzete és munkamorálja ehhez. Ráadásul a gyors és tapasztalt csapattársaim motiváltabbá tesznek, mint valaha. Végül, de nem utolsó sorban, pedig a pályafutásom során először fogok egy olasz csapatnál versenyezni, és már eltökélt vagyok aziránt, hogy számos kiemelkedő eredménnyel megjutalmazzak mindenkit a Team Tridentnél, amiért bíznak bennem és támogatnak" - mondta Lorandi, akié majd a #8-as rajtszámú autó lesz.

_56i8435_4372624.jpg

A Jenzer Motorsport pedig két versenyzőjét is bejelentette a nap folyamán, Tatiana Calderón és Juan Manuel Correa személyében.

A kolumbiai pilótahölgynek már 2016 óta tagja a GP3 mezőnyének: első évében az Arden, a második meg a DAMS csapatával volt ott a rajtrácson, és mindkét alakulattal kétszer tudott pontot szerezni. Emellett a 24 éves versenyző részt vett a Formula V8 3.5 szezonzáróján, amelyen egy 5. és egy 3. helyet szerzett. Calderónra sűrű év vár, mert emellett tagja lesz az "FIA Nők a Motorsportban" komissziónak, akárcsak az FIA Versenyzők Bizottságának.

Az amerikai-kolumbiai Correa pedig tavaly húzott le egy fél szezont a svájci csapattal a GP3-ban - legjobb eredménye idáig két 12. hely Abu-Dzabiból. A 18 éves ifjonc a hetekben részt vett az új-zélandi Castrol Toyota Racing sorozatban, amelyet viszonylag eredményesen zárt, két futamgyőzelemmel, számos dobogós helyezéssel és egy pole pozícióval.

motorsport.com értesülései szerint David Beckmann teheti teljessé a Jenzer Motorsport felállását 2018-ban - a német versenyzőnek -, akit az elmúlt két évben a Forma-3-as Európa-bajnokságon láthattunk versenyezni - ez lenne az első éve a GP3-ban.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry, Julien Falchero
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen, Leonardo Pulcini
  • Jenzer Motorsport: Tatiana Calderón, Juan Manuel Correa
  • MP Motorsport: Niko Kari, Dorian Boccolacci
  • Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5913683148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása