F2 - MAXIMILIAN GÜNTHER IS SZINTET LÉP

A Mercedes juniorja, Maximilian Günther is kategóriát vált: magasabb szintre lép, így idén ő is a Formula-2-ben fog versenyezni, az Arden csapatával. 

Günther 2017-ben öt győzelemmel és három pole pozícióval zárt az egyéni összetettben harmadik helyen a Formula-3-as Európa-bajnokságban, Lando Norris és Joel Eriksson mögött. 

A német versenyző azonban idén már egy magasabb szintű formulaautós versenysorozatban, a Forma-2-ben fog versenyezni, ahol a Honda F1-es juniorjához, Nirei Fukuzumihoz csatlakozva teszi teljessé az Arden International csapat kétfős legénységét.

"Teljes mértékben készen állok, hogy megtegyem a következő lépést és versenyezzek a világ legjobb fiataljai ellen." - mondta Maximilian Günther, aki nemrég még a Formula-E-s Dragon Racinggel tesztelt. "Tudom, hogy ez a lépés sikeres lesz a karrieremben az Arden csapat támogatásával. Szeretném továbbá megköszönni a partnereimnek és szponzoraimnak, hogy támogatnak."

_o3i2777_4371321.jpg

Günther a tavalyi év végén, Abu-Dzabiban még a Racing Engineeringgel tesztelt, amely távozott azóta a Forma-2-ből. | Fotó: Zak Maguer / FIA Formula 2 Media

Kemény csata várható az idei bajnoki címért, hiszen szokatlanul erős mezőny jön most össze a a Forma-1 előszobájának tartott Forma-2-ben. Az utóbbi években többnyire mindig egy, vagy két ember emelkedett ki a mezőnyből, most azonban rögtön négy nagyon nagy nevet is fel lehetne sorolni az újonnan érkezők közül (Lando Norris, George Russell, Maximilian Günther, Jack Aitken).

A Forma-2 Magny-Cours-ban tart bemutatót szerdán, ahol a csapatok megcsodálhatják egymás versenygépeit, amelyeket 2018-ban alkalmazni fognak - ne feledjük, hogy idén az új karosszéria, az új generációs erőforrás és a Halo is bemutatkozik az utánpótlásszériában, ahol minden bizonnyal fantasztikus szezon vár ránk.

Az F2 idei szezonja április 7-én, Bahreinben rajtol majd el.

A bejelentést követően így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

  • Arden International: Nirei Fukuzumi, Maxmilian Günther
  • ART Grand Prix: George Russell, Jack Aitken
  • Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Câmara
  • Campos Racing: Luca Ghiotto
  • Charouz: Antonio Fuoco, Louis Deletraz
  • Prema Racing: Nyck de Vries, Sean Gelael
  • Russian Time: Artem Markelov, Tadasuke Makino

Fotó: FIA F3 Europe Media, FIA F2 Media

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8413666484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása