F1 - MEGVANNAK A RAJTRÁCSLÁNYOK UTÓDJAI

2017_hungarian_gp_sunday_026.jpg

A Forma-1 vezetősége és a Nemzetközi Automobil Szövetség hétfőn délután nagy örömmel tájékoztatta arról a nagyérdeműt, hogy nem marad üresen a múlt hét folyamán kiebrudalt grid girl-ök helye a rajtrácson a startprocedúrát megelőzően, ugyanis az utódjaik ifjú pilótapalánták lesznek.

Múlt hét szerdán a Forma-1 világában nagy port kavart a tulajdonosok bejelentése, miszerint 2018-tól a Forma-1, a Forma-2 és a GP3 rajtrácsán már nem találkozhatunk az elmúlt évtizedek folyamán nagy népszerűségnek örvendő rajtrácslányoknak.

Azonban a rajtrácson a csinos hölgyek helye nem maradt sokáig betöltetlenül, ugyanis a minap érkezett egy újabb hivatalos hír, miszerint mostantól gyerekek kísérik fel a rajtrácsra a húsz versenyzőt, akik testközelből kísérhetik majd így figyelemmel, hogy miként készülődnek példaképeik a nagydíj rajtjára. A szerencsés gyerekek gokartos vagy junior formulaautós szériában szereplő ifjú versenyzők lesznek, akiket a helyi autóklub fog majd kijelölni eme megtisztelő feladatra, az eredményeik vagy sorsolás alapján.

"Kivételes pillanat lesz az ifjoncok számára. Elég csak elképzelni: ott állnak majd a hőseik mellett, és figyelik, ahogyan készülnek a versenyre, mialatt azokban a percekben a motorsport elitjének elitjét tapasztalhatják meg. Micsoda felejthetetlen élmény lesz majd a számukra és a családjaik számára. Egyfajta inspiráció arra, hogy továbbra is versenyezzenek, eddzenek és tanuljanak, ugyanis egy nap az ő álmaik is valóra válhatnak. Aligha van ennél jobb mód arra, hogy a Forma-1-es hősök következő generációját ösztönözzük..." - nyilatkozta Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt pedig a következőket fűzte hozzá a hírhez: "A Forma-1 a motorsport csúcsának számít, és sok, a nevelőszériákban szereplő fiatal versenyző álmában. Ebből adódóan örömmel tölt el minket, hogy az ifjoncokat egy picit közelebb vihetjük az álmaikhoz, ugyanis mostantól lehetőségük adódik arra, hogy ott legyenek a rajtrácson a hőseik mellett a verseny rajtjára való felkészülés során. Ez egy kiváló kezdeményezés, amely további támogatást biztosít a tag sportszövetségeinknek, hogy világszerte népszerűbbé váljon a motorsport. A fiataloknak, akik a nemzeti szériáikban indulnak, pedig egy egyedi jutalmat kínálunk."

A rajtrácsra felvonuló gyermekek jó eséllyel több helyszínen nem csak a királykategória, hanem a Forma-2 és a GP3 rajtrácsán is jelen lesznek, a nagydíj vasárnapi napjára pedig a családjaikkal együtt paddock belépőt kapnak.

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5013636896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása