F1 - VISZLÁT, RAJTRÁCSLÁNYOK!

2017_brazil_gp_sunday_029.jpg

A Forma-1 tulajdonosai menesztették a grid girl-öket a száguldó cirkusz, a Forma-2 és a GP3 rajtrácsáról is. 

Váratlan bejelentést tett szerdán a Liberty Media, miszerint a 2018-as szezontól kezdve már nem lesznek ott a rajtrácson a rajtrácslányok a Forma-1-es, a Forma-2-es és a GP3-as futamokat megelőzően - a döntést a Forma-1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches azzal indokolta, hogy a férfi nézők által igencsak kedvelt hölgyek nem egyeztethetőek össze azon új eszmével, amelyet az amerikai médiavállalat képvisel.

"Az elmúlt év folyamán górcső alá vettünk számos olyan területet, amelyek esetében szükségét éreztük a változásnak, hogy azok jobban passzoljanak ezzel a sporttal kapcsolatos nézeteinkhez. A rajtrácslányok alkalmazása szerves része volt a Forma-1-es nagydíjaknak évtizedeken át - ez a szokás azonban nem passzol a márkánk értékeivel, manapság pedig már teljesen ellentétes a társadalmi normákkal. Nem hisszük, hogy ez a gyakorlat megfelelő vagy releváns a Forma-1 és annak szurkolóinak szempontjából, szerte a világon" - nyilatkozta a hírrel kapcsolatosan Bratches.

Ezekben a napokban nem a Forma-1 volt az egyetlen sportág, amely felülbírálta a nők ilyesféle foglalkoztatását, ugyanis a múlt héten a PDC, azaz a Professional Darts Corporation dartsszervezet vezetősége úgy döntött, hogy a továbbiakban mellőzi a walk-on girl-ök használatát - a változás már a holnapi nap folyamán kezdődő, és 15 héten át tartó Premier League-tornán életbe lép. Azonban ez a módosítás nemhogy a rajongók, de számos játékos tetszését sem nyerte el a PDC-ben. Annyira nem, hogy ez ügyben már petíciót is indítottak, amelyet ideáig nagyjából 30 ezren írtak alá.

Ami pedig az autósportok világát illeti, nem új keletű a rajtrácslányok mellőzése, mivel az Endurance Világbajnokságban ezt már 2015-ben meglépték.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613620634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása