ROC - ÚJABB NEVEKKEL BŐVÜLT A MEZŐNY

juan-pablo_montoya_col_races_tom_kristensen_dnk_driving_therx_supercar_lite_during_the_race_of_champions_on_saturday_21_january_2017_at_marlins_park_miami_florida_usa_560.JPG

Pénteken a szervezők hat további induló kilétét fedték fel - többek között a WEC-bajnok Timo Bernhardét, és az újoncként a DTM-et megnyerő René Rastét.

Jövő hét pénteken és szombaton, a szaúd-arábiai King Fahd Nemzetközi Stadionban megrendezik a 2018. évi Bajnokok Tornáját, amelyre tegnap hat újoncot jelentettek be a szervezők. Közülük a legnagyobb neveknek Timo Bernhard és René Rast számítanak - előbbi tavaly az Endurance Világbajnokságban ért fel a csúcsra Earl Bamberrel és Brendon Hartley-val karöltve, utóbbit pedig újonc létére koronázták bajnokká a Német Túraautó Bajnokságban, de most együtt fognak versenyezni, Németországot képviselve a Nemzetek Kupáján.

bernhard_rast.jpg

"Ha hiszik, ha nem, én már 1989-ben kilátogattam a Bajnokok Tornájára, amelyet akkor még a Nürburgringen rendeztek meg. Édesapámmal, Rudigerrel nézők voltunk, és azóta vártam erre a lehetőségre, hogy itt versenyezhessek - és most megadatik ez a lehetőség! Már alig várom, hogy a RoC híres, párhuzamos pályáján versenyezzek, és igazán megtisztelő lesz egy ilyen izgalmas mezőnynek a tagja lenni, amely tele van nagyszerű, a világ minden pontjáról érkező versenyzőkkel, akik a maguk mezőnyében profik" - fogalmazott Bernhard a RoC hivatalos sajtóközleményében.

kristofferson_eriksson.jpg

A Ralikrossz Világbajnoka 2017-es győztese, Johan Kristofferson is megejti debütálását idén a Bajnokok Tornája mezőnyében, hasonlóan honfitársához, Joel Erikssonhoz, aki tavaly a Forma-3-as Európa-bajnokságot a második helyen zárta, idén pedig már a BMW egyik pilótája lesz a DTM-ben.

Két mexikói versenyző is belekóstolhat a RoC-ba: Memo Rojas, az Európai Le Mans-széria bajnoka, valamint Abraham Calderon, a mexikói NASCAR bajnoka csatlakozik az eseményhez, amelynek indulói között tudhatjuk többek között a regnáló bajnok Juan Pablo Montoyát, Tom Kristensent, valamint az európai Forma-3 bajnokát és a McLaren idei teszt- és tartalékversenyzőjét, Lando Norrist.

rojas_calderon.jpg

"A mezőny immár tartalmaz legendákat és jelenlegi bajnokokat Le Mans-ból, az IndyCar-ból, a ralikrosszból, a Forma-1-ből, a túraautózásból, a NASCAR-ból, és még sok más autósportos szériából" - nyilatkozta Fredrik Johnsson, a RoC elnöke.

Az idei Bajnokok Tornájával kapcsolatos korábbi híreink erre az URL-re kattintva érhetőek el.

Fotó: RoC Media, WEC Media, DTM Media, FIA World RX Media, Landek Norbert, ELMS Media (Jakob Ebrey Photography), heraldo.mx

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4713606549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.01.27. 09:19:47

Ez évben eléggé soványka a mezőny...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása