GP3 - BEJELENTETTE EGYIK PILÓTÁJÁT AZ ARDEN IS

_56i9281_4373456.jpg

A Formula Renault 2.0-ás Európa-kupa egyik immár egykori éllovasa, Gabriel Aubry 2018-ban már a GP3 mezőnyét fogja erősíti.

A 19 éves francia számára az idei lesz a negyedik szezon a formulaautózás világában, miután korábban egy szezont töltött el a francia Forma-4-es bajnokságban, és kettőt az említett Formula Renault-s versenysorozatban - utóbbiban az élmezőny egyik tagja, amelyet az is bizonyít, hogy három győzelemmel és nyolc dobogós helyezéssel az ötödik helyen zárta az egyéni értékelést.

Gabriel Aubry tavaly év végén, az abu-dzabi teszten vezette a mezőnyben a DAMS helyét átvevő MP Motorsport, illetve az ART Grand Prix autóját is, de szerdán bejelentették, hogy a francia az Arden International színeiben fog versenyezni az idei GP3-as idényben.

"Az Arden az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb együléses csapatának számít, és nagyon motiváltan fog nekivágni a 2018-as szezonnak. Az idei év számomra ezzel egy nyilvánvaló előrelépést fog jelenteni két, a Formula Renault-ban eltöltött szezont követően. Egy tapasztalt alakulathoz csatlakozom, amelynek tagjaival egész biztosan sokat fogok tanulni" - nyilatkozta a csapat közleményében Aubry.

Az Arden tavaly viszonylag csendes évet zárt, ugyanis legeredményesebb versenyzője, Niko Kari is csak a 10. helyen tudott végezni a pontversenyben, egy győzelmet szerezve az év utolsó hétvégéjén.

Egy másik, a GP3-as projektjüktől eltérő bejelentést is tett a brit gárda: idén, a brit Forma-4-ben az egyik versenyzője Seb Priaulx, a többszörös WTCC-bajnok és sportautóász Andy Priaulx fia lesz.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen
  • MP Motorsport: Niko Kari

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5713601603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása