F1 - KLASSZIKUS FORMA-1-ES AUTÓKKAL RENDEZNEK BETÉTFUTAMOT A BRIT NAGYDÍJON

24.jpg

Az idei Brit Nagydíj programját két klasszikus verseny fogja színesíteni, tele 1966 és 1985 közötti autókkal.

Különleges lesz az idei Brit Nagydíj, ugyanis a hétvége folyamán többek között két, nagyjából 30 klasszikus autóval futamot fognak megrendezni - az egyik a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, a másik pedig az amerikai Masters-bajnokság szervezőivel. Az autók döntő többségét Cosworth DFV-motor hajtja, de lesz egy-két V12-es hajtású gép is a mezőnyben.

Az esemény nem lesz új keletű, ugyanis tavaly már színesítette a nagydíjprogramot Kanadában, az Egyesült Amerikai Államokban és Mexikóban.

19_1.jpg

"A tény, hogy fel lettünk kérve arra, hogy rendezzünk meg egy betéteseményt a Brit Nagydíjon, teljes mértékben tükrözi a show színvonalát, amelyet tavaly Montrealban, Austinban és Mexikóban már megmutattunk. Biztos vagyok abban, hogy a nézőkben számos mesés emléket fogunk felidézni, főleg azokban, akik ott voltak Silverstone-ban és Brands Hatch-ben is az 1970-es és 1980-as években, de a tömeg fiatalabb rétege is jól fogja érezni majd magát" - nyilatkozta a Masters Historic Racing ősatyja, Ron Maydon.

Az való igaz, hogy az angoloknak idén bőven lesz lehetőségük nosztalgiázni, ugyanis két héttel a Brit Nagydíj után megrendezésre kerül a Silverstone Classic is, ahol szintén pályára lép az FIA Masters Championship mezőnye. Egyébként a sokak által kedvelt nagy-britanniai aszfaltcsík 2018-ban ünnepli a 70. évfordulóját - az egykori katonai repülőtér helyén kialakított versenypályán először 1948 októberében rendeztek futamot: a Royal Automobile Club International Grand Prix-t Luigi Villoresi húzta be.

35.jpg

Stuart Pringle, a Silverstone Circuit vezetője így kommentálta a hírt: "Mi rendszeres kikérjük szurkolóink véleményét arról, hogy a továbbiakban miképpen tudnánk még jobbá tenni a Brit Nagydíj programját. A visszajelzések több pályán zajló eseményről szóltak, valamint arról, hogy lehetőségük legyen klasszikus Forma-1-es autókat látni. Hiszem, hogy azon túl, hogy kiszolgáljuk a szurkolói igényeket a két Masters Historic Forma-1-es verseny időtervbe való vételével, nagyszerű körítés lesz egy olyan évben, amikor is a pálya a 70. évfordulóját ünnepli."

Fotó: www.mastershistoricracing.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9613600793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása