IMSA - BRUNO SENNA CSATLAKOZIK ALONSÓÉKHOZ

bruno_senna_fia_world_endurance_championship_zbc6pn9chukx.jpg

Újabb nagy névvel erősített a Daytonai 24 órás versenyre a Zak Brown vezette United Autosports.

Bruno Senna 2010 és 2012 között összesen két és fél szezont húzott le a Forma-1-ben a HRT, a Lotus-Renault és a Williams csapatoknál, azóta pedig olyan, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő bajnokságokban láthattuk, mint a Formula-E vagy az Endurance Világbajnokság - utóbbi LMP2-es géposztályában idén felért a csúcsra a Vaillante Rebellion színeiben, és Julien Canallal karöltve világbajnok lett.

Hamarosan a néhai legendás Ayrton Senna unokaöccse egy újabb nagyobb volumenű endurance futamon fog elindulni, ami a Daytonai 24 órás - derült ki csütörtökön. A 34 éves versenyző az angol-amerikai nemzetiségű istálló, a McLaren ügyvezetői igazgatói feladatait ellátó Zak Brown által irányított United Autosports egyik Ligier-Gibson JS P217-esét fogja vezetni. Csapattársai a szintén egykori Forma-1-es pilóta, Paul di Resta, valamint Will Owen és Hugo de Sadeleer lesznek a január végén esedékes futamon. A másik autót, mint az ismeretes, Fernando Alonso, Lando Norris és Phil Hanson fogják vezetni.

Senna számára az IMSA sem ismeretlen teljesen, ugyanis idén az Extreme Speed Motorsports Nissanjával négy futamon (Daytona, Sebring, Watking Glen, Petit Le Mans) állt rajthoz. A brazil a következőket nyilatkozta az újabb bevetés kapcsán: "Izgatott vagyok, hogy a United Autosports csapatához csatlakoztam erre a daytonai kihívásra.  Ez egy hihetetlenül tökéletes csapat, a 2017-ben szerzett tapasztalatával, remek technikai háttérével, valamint erős versenyzői felállásával - mindezekkel már jó eséllyel a rajttól fogva jó csatában leszünk."

"Bruno értékes lesz a csapatunkban, az endurance-ban és Daytonában szerzett tapasztalatával. Időt szántunk arra, hogy mindkét autóra a lehető legjobb versenyzői felállást rakjuk össze. Úgy gondolom, hogy a sebességbéli egyensúlyunk, a képességünk és a kellő tapasztalatunk is megvan ahhoz, hogy a kihívásra készen állva menjünk Daytonába." - kommentálta a hírt a United Autosports főnöke, Richard Dean.

Sennának a Ligier autója sem fog újdonságot jelenteni, ugyanis mielőtt idén a Rebellionnal versenyzett volna a WEC-ben, tavaly az OAK Racing által futtatott RGR Sport by Morand alakulatot erősítette, amely Ligier-vel ment.

Emellett az is kiderült, hogy a United Autosports teljes "harci osztaga" ott lesz a 24 órás versenyt megelőző teszten, január 5-7. között. A nagy viadalra pedig január 27-28-án kerül sor.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4113463693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása