F1 - HIVATALOS: STROLL IS INDUL A DAYTONAI 24 ÓRÁSON

lance_stroll_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_xiiu_t6b7u6x.jpg

A korábbi spekulációkat megerősítve, csütörtökön bejelentette Jackie Chan csapata, hogy Lance Stroll rajthoz fog állni Daytonában, január végén.

Még néhány nappal ezelőtt kaptak szárnyra azon pletykák, miszerint egy másik aktív Forma-1-es pilóta is indulhat a daytonai 24 órás futamon Fernando Alonso mellett, mégpedig a Williams színeiben versenyző Lance Stroll. A kanadai egy Forma-3-as Európa-bajnoki évet követően, idén vetette meg a lábát a száguldó cirkuszban, s végül csapata egyetlen 2017-es dobogós helyezését megszerezve az egyéni pontverseny tizenkettedik helyén zárt, míg a Williams az ötödik lett a konstruktőri listán.

Ezek a pletykák csütörtök délelőtt valósággá alakultak át, ugyanis a Jackie Chan DC Racing megerősítette, hogy Stroll valóban ott lesz Daytonán, és Felix Rosenqvisttel, Robin Frijnsszel és Daniel Juncadellával fog osztozni az egyik Oreca-Nissanon.

"Azért megyünk Daytonába, hogy élvezzük és versenyezzünk, persze azért is, hogy kipróbáljuk és nyerjünk. A legjobb és a leginkább versenyképes versenyző akarok lenni. Ezúttal nem kell aggódni a gumik és az üzemanyag menedzselése miatt, kemény és forgalomban való versenyzés lesz az egész, amelyet élvezni fogok. Már nagyon sok jót hallottam a Jackie Chan DCR Jota csapatról, úgyhogy már alig várom, hogy részese legyek ennek" - mondta Stroll.

Jackie Chan csapata mostanában valóban nagyon versenyképes az endurance versenyzés világában, amelyet többek között az is bizonyít, hogy az idei nyár elején, a 85. Le Mans-i 24 órás versenyt kettős dobogóval zárták összetettben, és éppen csak lemaradtak az LMP2-es bajnoki címről.

A csapat állandó WEC-versenyzői, Ho-Pin Tung és Thomas Laurent -, akik a WEC-szezonzáró utáni vasárnap kipróbálhatták a bahreini újoncteszten a Toyota LMP1-es gépét, a TS050 Hybridet - fognak osztozni a másik autón, és egyelőre még kérdéses, hogy indul-e velük az alakulat társalapítója, David Cheng.

"Örömmel üdvözlöm Lance-t, Felixet, Robint és Danielt a csapatunkban. Jól ismerjük a tempójukat és a rátermettségüket, ahogyan a múltbéli tapasztalataikat endurance, illetve egyéb sportautóval. A mostani daytonai 24 órás lesz az egyik legversenyképesebb, amit valaha láttam az elmúlt néhány évtizedben. Az eme fantasztikus versenyzői felállás jelentette plusz segít nekünk abban, hogy a legjobb esélyeket biztosítsa egy másik legendás 24 órás futam toppozíciójáért vívott hajszában" - nyilatkozta Cheng.

Ebből a felállásból Stroll mellett még Frijnsnek és Juncadellának lesz ez az első daytonai indulása, míg Rosenqvistnek -, aki 2015-ben, az F3-ban Stroll csapattársa volt a Premánál - a második. A három 26 éves versenyző pedig az elmúlt években is szoros kapcsolatot ápolt a kanadai ifjonccal, annak dacára, hogy különböző kategóriákban versenyeztek.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6813407913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása