F1 - HIVATALOS: ALONSO RAJTHOZ ÁLL DAYTONÁBAN!

fernando_alonso_f1_grand_prix_italy_previews_o1ktkgp8svux.jpg

A McLaren csütörtökön megerősítette, hogy Fernando Alonso és Lando Norris valóban versenyezni fognak a január végi Daytona-i 24 órás versenyen. Jön a spanyol pilóta újabb amerikai kalandja!

Néhány napja látott napvilágot az a sajtóhír, miszerint az idei Indianapolis 500-as kihívás után újra Amerikában fog versenyezni a McLaren-Honda kétszeres világbajnok spanyol versenyzője, Fernando Alonso, mégpedig a Daytona-i 24 órás sportautóversenyen, egyetemben többek között Lando Norrisszal, a Forma-3-as Európa-bajnokság idei bajnokával, aki egyébként a wokingi együttes felfedezettje.

Csütörtökön pedig a McLaren részéről megerősítést nyert a hír: január 27-28-án Alonso és Norris részt fog venni a legendás amerikai endurance-viadalon, Phil Hansonnal osztozva a United Autosports egyik Ligier JS P217-esén. A wokingi gárda ügyvezető igazgatója, Zak Brown által irányított alakulat másik autóját Paul di Resta, Will Owen, valamint egy még be nem jelentett versenyző fogja terelgetni.

Alonso számára a Daytonában való indulás egyfajta felkészülés lehet egy esetleges szereplésre a legendás Le Mans-i 24 óráson - az értesülések szerint a spanyol új, 2018-ra szóló szerződése egy megfelelő ajánlat esetén megengedi a "kilengést".

"A Daytona-i 24 órás a legikonikusabb endurance verseny az Egyesült Államokban, és az egyik a világ legjobb versenyeinek, melyet mindenki ismer. Ez nem része a Tripla Koronának, de ahogy mindig is mondtam, a célom az, hogy teljes versenyző legyek, s ez a tapasztalat segíteni fog engem abban, hogy felkészüljek más hosszútávú futamra, amelyen esetleg részt fogok venni. Mielőtt elmentem Indy-be, sosem vezettem oválpályán, de ma már tudom, milyen. Izgatott vagyok, hogy újra versenyezhetek Amerikában. Remek időt töltöttem májusban az Indy 500-on, úgyhogy már nagyon várom, hogy egy újabb legendás futamon induljak, amely visszahozza azt az elképesztő érzést, amit az Egyesült Államokbeli szurkolóktól kapok. Megfelelő időpontban lesz ráadásul a verseny, januárban, amikor szünetel a Forma-1, mi pedig leginkább a fizikai felkészülésre koncentrálunk." - nyilatkozta Alonso a McLaren közleményében.

"Le vagyok nyűgözve, Fernando autóba ül Daytonában, s habár még sohasem vezetett LMP2-es autót, tudom, hogy gyorsan hozzá fog szokni. Ő az egyike a legjobb versenyzőknek, emiatt nagyszerű, hogy a csapat része lesz. Nem csak a sebességével, hanem a tapasztalatával és a felbecsülhetetlen tudásával illeni fog Landóhoz és Phil-hez." - mondta Zak Brown.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8313095272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása