F1 - BOTTAS LEGYŐZTE HAMILTONT AZ IDEI UTOLSÓ POLE-ÉRT
Forma-1 2017: Abu Dhabi Nagydíj, Időmérő edzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_4auznyjh6epx.jpg

Meglepetés-pole 2017 utolsó Forma-1-es időmérő edzésen: a Mercedesek közül ezúttal Bottas gyorsabb volt Hamiltonnál, mögöttük pedig a Ferrarik és a Red Bullok festenek sormintát. 

Magyar idő szerint a szokásos délutáni, ám helyi idő szerint már az esti órákban rendezték meg az Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációját, amely az idei Forma-1-es szezon utolsója. Ahogyan azt megszokhattuk, a 18 perces Q1-gyel vették kezdetét a körözések, ám túlságosan sok meglepetésben nem volt részünk: a két Mercedes zárt az élen a Ferrarikat és a Red Bullokat megelőzve, míg a kiesőzónában Romain Grosjean (Haas), Pierre Gasly (Toro Rosso), Pascal Wehrlein (Sauber), Marcus Ericsson (Sauber) és a tízhelyes rajtbüntetéssel rendelkező Brendon Hartley (Toro Rosso) kötött ki.

A Mercedes dominanciája a Q2-ben is folytatódott, azonban ezúttal nem Bottas, hanem Hamilton zárt előrébb - őket ugyanis a Vettel - Räikkönen - Ricciardo - Verstappen kvartett követte, miközben a körrekord már 1:36.742-nél tartott. A továbbjutásért volt nagy küzdelem: a Renault-val Hülkenberg lett a hetedik a Force Indiák előtt, míg a tizedik helyet az utolsó utáni pillanatban kaparintotta meg Felipe Massa a Williamsszel korábbi csapattársától, Fernando Alonsótól (McLaren), aki Carlos Sainz-cal (Renault), Stoffel Vandoorne-nal (McLaren), Kevin Magnussennel (Haas) és Lance Stroll-lal (Williams) egyetemben búcsúzni kényszerült a második szakasz után.

f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_1fr-n-irisax.jpg

A harmadik, egyben utolsó időmérős felvonásban kisebb meglepetésre már az elején az élre tört Valtteri Bottas egy 1:36.231-es köridővel, s miután sem az első, sem a második csörtében nem tudta senki sem megelőzni a finn Mercedes-versenyzőt, zsinórban a második és pályafutása negyedik pole pozícióját vághatta zsebre. Hamilton közel kéttizedes hátrányban biztosította be a brackley-i bajnokcsapatnak az első rajtsort. A második és a harmadik sorba a vasárnapi versenyen a Ferrari és a Red Bull versenyzői állhatnak fel, Vettel - Ricciardo, illetve Räikkönen - Verstappen felállásban. A három topistálló mögött Hülkenberg, Pérez, Ocon, Massa sorrendben kvalifikáltak a versenyzők a 7-10. rajtkockákba.

Vasárnap délután 14 órától fogják megrendezni magyar idő szerint a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, amelyet élőben fog közvetíteni az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

dpe8mn6w0auoel.jpg

A versenyzők köridejei, grafikonon szemléltetve:

Fontos: a grafikonban a versenyzők köridejeit másodpercben tüntettük fel!

Fotó: Zimbio | Táblázat: @F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4013380791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása