TCR - 2018-BAN A HUNGARORINGRE IS ELLÁTOGAT AZ ÚJ EURÓPA-KUPA

2017-2017_hungaroring_race_1---start_race1_4.jpg

A szervezők csütörtökön bejelentették, hogy az európai TCR 2018-ra egy komplett sorozattá növi ki magát az egyfordulós koncepcióból, amely a Hungaroringen is tiszteletét teszi majd!

Már számos regionális bajnokságot létrehozott a TCR vezetősége az elmúlt egy-két évben, azonban az egyik legfontosabb egészen mostanáig kellett várni, amely az Európa-bajnokság. Idén, október végén már megrendezték a TCR Europe Trophy-t, azonban csupán egy, az Adria Raceway-en megrendezett hétvégét takart, amelynek szervezése és feltételei azért hagytak némi kívánnivalót maguk után...

Azonban ez jövőre már egy hat fordulóból álló bajnokság lesz, amelynek a szezonja a Paul Ricard-i versenypályán fog elrajtolni május elején, majd Barcelonában, október második felében zárul. De ami a legfontosabb: az európai TCR a július 8-i hétvégén a Hungaroringre is el fog látogatni!

Ami a versenyhétvégék lebonyolítását illeti, akárcsak a nemzetközi széria esetében, két részre (Q1,  Q2) lesz bontva a kvalifikáció, amelyet két 25 perces verseny követ majd, amelyből a második futamon az időmérő edzés első tíz helyezettje fordul a rajtrácson. Egyéni kiírása és csapatbajnoksága is lesz a sorozatnak.

Ez a bajnokság azoknak a csapatoknak lett létrehozva elsősorban, amelyeknek a pénztárcája nem elég vastag ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnyben induljanak. Igaz, ehhez képest első hallásra egy kicsit magasak a nevezési költségek. Aki egy hétvégére nevez, annak négyezer, aki pedig az egész szezonra, annak tizenhétezer eurót kell kicsengetnie a TCR Euro Series Ltd.-nek, amely Marcello Lotti cégéhez tartozik, promótere pedig Paulo Ferreira.

2017-2017_hungaroring_race_2---78_csaba_toth_33.jpg

"Úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy egy helytálló Európa-bajnokságot indítsunk útjára. Ez egy logikus fejlődés azon csapatok számára, amelyek már versenyeznek valamelyik nemzeti TCR-sorozatban, és az a céljuk, hogy majd fellépjenek a nemzetközi szériába" - nyilatkozta Ferreira.

"Örömmel tölt el minket az, hogy egy újabb drágakövet adhatunk hozzá a TCR gazdag koronájához. A TCR-csapatoknak ez lesz az egyik kedvenc bajnoksága, mert Paulo Ferreira lelkesedése és hozzáértése kombinálva azokkal az elbűvölő helyszínekkel, azzá fogják tenni." - kommentálta a hírt Lotti.

Kérdés azonban, hogy mi lesz Marcello Lottiék nemzetközi bajnokságával. A legfrissebb pletykák szerint jövőre összeolvad a folytatást illetően finoman szólva zűrös helyzetben lévő WTCC-vel, és a két bajnokság együttesen lesz egy világkupa, amely kizárja a gyári indulókat. A másik kérdés pedig az, hogy mi lesz így a Túraautó Európa-Kupával (ETCC), amely idén kvázi csak úgy tudott elindulni, hogy Marcello Lotti engedélyt adott arra, hogy ott is indulhassanak a TCR-specifikációjú autók - ezzel volt egy-egy versenyhétvégén 10-12 résztvevő körülbelül.

Végül pedig íme, a TCR Europe 2018-as versenynaptára - jobbnál jobb helyszínekkel:

Időpont Helyszín
1.) május 6. Le Castellet, Franciaország
2.) június 10. Spa-Francorchamps, Belgium
3.) július 8. Hungaroring, Magyarország
4.) augusztus 19. TT Assen, Hollandia
5.) szeptember 23. Monza, Olaszország
6.) október 21. Barcelona, Spanyolország

 

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613362949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása