F1 - HIVATALOS: KUBICA A 2017-ES WILLIAMS-T IS KIPRÓBÁLHATJA

rk3.jpg

Szerdán a Williams bejelentette, hogy kik tesztelhetnek majd az FW40-es kódjelű autóval a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utáni gyakorláson. Kubica mellett Stroll és Sergey Sirotkin is pályára gördül.

Az elmúlt hetek folyamán több spekuláció is napvilágot látott a nemzetközi sajtóban, hogy Robert Kubicának a jövő heti záróteszten lehetősége lesz kipróbálni a Williams 2017-es versenygépét. Eleinte a grove-i istálló nem reagált a felvetésre, azonban a szerdai nap során egy rövid közleményben megerősítette, hogy a Forma-1-es visszatérésre 2011 után készülő lengyel november 28-án délelőtt és november 29-én délután is pályára gördülhet a Yas Marina Circuit-en.

Kubicán kívül még Lance Stroll, a csapat egyik jövő évi versenyzője, valamint kisebb meglepetésre a Renault kötelékébe tartozó Sergey Sirotkin ülhet be az FW40-esbe - a kanadai kedd délután, az orosz szerda délelőtt róhatja a köröket.

lance_stroll_f1_grand_prix_singapore_de8j2svxofsx.jpg

A Williams a közleményében arra is kitért, hogy a gyakorlás célja az, hogy kiértékeljék a Pirelli 2018-as gumiabroncsait, ezzel is elhessegetve egyelőre azon feltételezéseket, miszerint azért kapott Kubica lehetőséget, hogy felmérjék a tapasztalt lengyel versenyző képességeit.

A 32 éves Kubica korábban csak a Williams 2014-es autóját vezethette, mégpedig Silverstone-ban és a Hungaroringen. Az újabb adott lehetőség után már egyáltalán nem lenne meglepő, ha lassacskán Sir Frank Williams csapata bejelentené őt, mint Lance Stroll csapattársa. Azonban a hivatalos megerősítésre még biztosan várnunk kell - speciel a grove-i együttes pont néhány nappal ezelőtt cáfolt meg egy pletykát, amely azt boncolgatta, hogy a két fél már alá is írt két évre.

Fotó: F1 Fanatic, Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2913347379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása