WEC - FERNANDO ALONSO AZ LMP1-ES TOYOTÁT FOGJA TESZTELNI

23659241_1655590194497428_8621164860818914808_n.jpg

Szombaton este a Toyota bejelentette, hogy a spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka, Fernando Alonso részt fog venni a vasárnapi újoncteszten Bahreinben.

fernando_alonso_f1_grand_prix_brazil_awpnne_xlzlx.jpgKorábban már nem egyszer hallhattuk, hogy Fernando Alonsót érdekli az Endurance Világbajnokság és a Le Mans-i 24 órás világa, ugyanis az idei év eleje óta feltett célja az, hogy megkaparintsa a Tripla Koronát, amelyhez meg kell nyernie a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, az Indianapolis 500-as versenyt, valamint a Le Mans-i 24 órást. Eddig még csak a hercegségbeli győzelem jött össze neki, miután az idei Indianapolis 500-as futamon -, amelyen az Andretti Autosport Dallara-Hondáját vezette - 20 körrel a leintés előtt esett ki a versenyből, motorhiba miatt.

Ami biztos, hogy jövőre a spanyol versenyző számára továbbra is a Forma-1 lesz a prioritás, ugyanis végül egyezségre jutott a Hondáról Renault-erőforrásokra váltó McLarennel a folytatást illetően. A wokingi alakulatot irányító Zak Brownék pedig abszolút nyitottak arra, hogy lehetőséget biztosítsanak 36 esztendős pilótájuknak ahhoz, hogy máshol is kipróbálhassa magát. Noha az már biztos, hogy 2018-ban a spanyol nem fog visszatérni Indianapolisba, nagyon úgy fest, hogy a Daytona-i 24 órás verseny mellett Le Mans-ban is rajthoz állhat majd.

Utóbbi feltételezést erősíti a Toyota Motorsport GmbH szombat esti bejelentése, miszerint a bahreini szezonzárót követően tartandó újoncteszten az egyik autót Fernando Alonso vezetheti, és a csapat világbajnokával, Sebastien Buemivel osztozik majd rajta. Az érdekessége az a történetnek, hogy eleinte Alonso rajta sem volt az előzetes startlistán -, amelyet még a hónap elején adtak ki -, ugyanakkor a nemzetközi sajtóban elterjedtek olyasféle spekulációk, miszerint a kétszeres Forma-1-es világbajnok ellátogatott a Toyota kölni központjába, üléspróba céljából.

5a109a47968ae_1.jpg"Rendkívül izgatottak vagyunk amiatt, hogy Fernando vezetni fogja az autónkat. Amikor meglátogatott minket Kölnben, mindenki, aki találkozott vele, éreztem a sportunk iránti lelkesedését és szenvedélyét - ő egy igazi versenyző. Nagyon tiszteljük amiért érdeklődik a motorsport különböző formái iránt, és örömmel tölt el minket, hogy felajánlhatjuk neki a lehetőséget arra, hogy vezesse az LMP1-es hibridautónkat. Érdekes lesz hallgatni a visszajelzéseit az TS050 HYBRID-ről." - nyilatkozta Hisatake Mirata, a japán alakulat elnöke.

Sajtóértesülések szerint az sem kizárt, hogy Alonso további futamokon rajthoz álljon, ugyanis a 2018-as év folyamán csupán a Fuji 6 órás fog ütközni a Forma-1-es versenynaptárral. Igaz, néhány nappal ezelőtt a McLaren részéről határozottan tagadták azt, hogy a spanyol huzamosabb időn át versenyezne egyszerre a két szériában.

Ami pedig a Toyota másik autóját illeti, az LMP2-es sztár, Thomas Laurent, illetve Mike Conway fogják terelgetni. Pályára gördülhet Pietro Fittipaldi is a Porsche 919 Hybriddel, amiért megnyerte a bajnoki címet az év végeztével megszűnő Formula V8 3.5-ös versenysorozatban.

Fotó: FIA WEC / Facebook, Zimbio, FIA WEC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5913310539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása