WTCC - MICHELISZ A CITROËN-VONATOT MEGELŐZVE NYITOTT AZ ÉLEN MAKAÓN
WTCC 2017: Makaó, 1. szabadedzés

03717010_53782.jpg

Viszonylag korán, magyar idő szerint már csütörtökön hajnalban kezdetét vette a WTCC idei utolsó előtti versenyhétvégéje: a makaói szabadedzést Michelisz Norbi zárta az élen a Hondával, míg fő riválisa, a volvós Thed Björk csak a 10. legjobb időt futotta meg.

Három év után visszatért a Túraautó Világbajnokság mezőnye a világ egyik legnehezebb és leglegendásabb utcai pályájára, a makaóira, amelyen magyar idő szerint csütörtökön reggel 6 óra 10 perctől lebonyolították az első szabadedzést. A 45 perces tréning magyar szempontból aligha alakulhatott volna jobban, ugyanis az élen Michelisz Norbi zárt - a Honda versenyzője 2:27.802-es idejével több, mint három tizedmásodpercet adott a mögé felsorakozott Citroën-vonatot vezető Rob Huff-nak, aki korábban nyolcszor tudott nyerni a 6.2 kilométer hosszú aszfaltcsíkon.

A 2012-es világbajnok mögött márkatársai, a Sebastien Loeb Racing állandó versenyzői, Tom Chilton és Mehdi Bennani, illetve a francia csapat színeiben visszatérő Ma Qing Hua zártak. Legjobb volvósként Nestor Girolami zárt: a svéd márka argentin versenyzője a hatodik legjobb időt futotta meg, megelőzve a másik két gyári hondást, Esteban Guerrierit és Ryo Michigamit, illetve márkatársait, Nicky Catsburgot és a világbajnoki éllovasként a hétvégét csupán a 10. helyen megkezdő Thed Björköt - igaz, a Volvo egyelőre még csak ismerkedik a Guia pályával.

Makaó hírhedtségét ismerve meglepő volt, hogy csupán egyszer kellett megszakítani a nyitótréninget, amely miatt viszont egy Zengő-Honda volt a felelős: alig telt el néhány perc, Nagy Dani valami miatt félreparkolt a bokszutca kijáratánál, így nem tudott mért időt futni. Igaz, egy kisebb koccanásra volt példa: az utolsó percekben Bennani koccant neki a falnak a Melco hajtűkanyarban - a marokkói versenyző Citroënjét ezt követően a pályamunkások mentették ki.

Ami pedig a harmadik magyar érdekeltséget, a zengős Szabó Zsoltot illeti, bő 8 másodperces hátrányban a 15. lett, megelőzve a helyi, egyfutamos indulókat, az RC-Ladával pályára gördülő Mak Ka Lokot, illetve a Campos Racing Chevrolet-jével versenyző Po Wah Wongot.

A második szabadedzést még a mostaninál is "embertelenebb" időpontban rendezik meg, mégpedig pénteken, hajnal 2:15-től, amelyet az időmérő edzés követ 6:25-től.

Az első szabadedzés végeredménye:

dou5c30w4aa-ftu.jpg

Fotó: WTCC Media (Paulo Maria / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6213283439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása