F2 - HIVATALOS: LANDO NORRIS ABU DHABI-BAN DEBÜTÁL!

fiaf3-1505063715.jpg

A Campos Racing versenyzőt cserélt a szezonzáróra: Lando Norris, a Forma-3 Európa-bajnokság idei bajnoka az Egyesült Arab Emírségekben megvetheti a lábát a Forma-2-ben!

Még jó néhány nappal ezelőtt bejelentette a Campos Racing, hogy közös megegyezéssel, idő előtt távozik a csapattól Ralph Boschung, aki a 2017-es Forma-2-es szezon eddigi 20 versenyének mindegyikén rajthoz állt - igaz, a svájci nem nyújtott valami acélos teljesítményt a két nyolcadik és az egy hetedik helyével.

_fer0584_4316602.jpg

Vasárnap este pedig érkezett a következő bejelentés a spanyol gárda részéről, miszerint a szezonzárón, Abu Dhabi-ban lehetőséget kap Lando Norris, a McLaren protezsáltja. A fiatal brit versenyző az idei évben megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, jövőre pedig már a wokingi csapat teszt- és tartalékversenyzői posztját fogja betölteni.

"Első nekifutásra megnyertem a Forma-3-as Európa-bajnokságot idén, 2018-ban pedig már vagy a Forma-2-be, vagy a Super Formulába lépek fel, egy újabb lépést megtéve a célom felé, miszerint egy nap a Forma-1-ben versenyezzek majd. Az pedig egy bónusz, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy részt vegyek a Forma-2 idei utolsó kettő futamán. Ez lesz az első olyan futamom, amelyen kötelező a bokszkiállás, úgyhogy ez mindenképpen egy új tapasztalat lesz a számomra." - nyilatkozta Norris.

De előtte Norris jövő héten, Interlagosban a Pirellinek fog tesztelni a McLaren-Hondával, majd a makaói Forma-3-as nagydíjon áll rajthoz a Carlin csapatával, amelynek színeiben Európa-bajnok lett, kilenc futamgyőzelemmel és nyolc pole pozícióval. A 18. születésnapját éppen ma ünneplő brit versenyző célja az, hogy nyerjen a legendás utcai pályán.

fiaf3-1503140728.jpg

"A hétvégén véget ér a Forma-3-as pályafutásom, és miután elsőre megnyertem az Európa-bajnokságot, nagyszerű lenne visszatérni Makaóra és nyerni - egy elképesztő szezon fantasztikus lezárása lenne. De a magas szintű mezőny és a rendíthetetlen pálya természete miatt nehéz dolgom lesz, főleg úgy, hogy ki kell hagynom az első szabadedzést. Ez nem éppen ideális, de a makaói egy olyan verseny, ahová valóban vissza akarok menni és teljesíteni a carlinos srácokkal - még ezen hátrány tudatában is." - zárta gondolatait a brit ifjonc.

A Campos Racing másik autóját a Jerezben bemutatkozó a japán F3-as és Formula 3.5 V8-as futamgyőztes, Alex Palou fogja terelgetni a Yas Marina-i pályán.

Fotó: FIA F3 Media, FIA Formula 2 Media (Andrew Ferraro)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6013251335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása