F1 - OBRIGADO, FELIPE: MASSA BEJELENTETTE AZ ÚJBÓLI VISSZAVONULÁSÁT

felipe_massa_f1_grand_prix_brazil_ogj6axjf-kyx_1.jpg

A Williams versenyzője, Felipe Massa másodjára is bejelentette Forma-1-es visszavonulását - a brazil 15 év után fordít végleg hátat a száguldó cirkusznak a 2017-es idény végeztével.

Mint az ismeretes, a tavalyi évben Felipe Massa egyszer már bejelentette a visszavonulását, ennek megfelelően a szezon utolsó versenyein búcsút vett a királykategóriához. Ám idén januárban, a Williams invitálására a brazil visszatért a 2017-es szezonra, Lance Stroll csapattársaként, miután a csapat elengedte Valtteri Bottast a Mercedeshez.

Massa az idei szezonban ideáig 36 világbajnoki egységet szerzett, néggyel kevesebbet, mint Stroll. A 2008. évi ezüstérmes az előző hetek folyamán többször hangoztatta, hogy szívesen maradott volna egy tizenhatodik szezon erejéig is a Forma-1-ben, de csakis a Williams csapatával.

felipe_massa_f1_grand_prix_japan_practice_0rjuuh9tr5tx.jpg

Azonban a grove-i csapat egyáltalán nem siet azzal, hogy bejelentse, kit választ Stroll csapattársának jövőre Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein, Daniil Kvyat és Felipe Massa közül. Viszont a 36 éves versenyző még a hazai versenye, a Brazil Nagydíj előtt szerette volna tudni, hogy mi lesz a sorsa.

Végül ma Massa bejelentette, hogy most már tényleg visszavonul végleg - a döntést a közösségi oldalán közölte szombaton kora délután. A brazil -, akinek még két Forma-1-es verseny van hátra - az elmúlt 15 év folyamán 267 versenyen állt rajthoz, három csapat (Sauber, Ferrari, Williams) színeiben versenyzett tizenegyszer nyert, összesen 41 alkalommal állt fel a dobogóra, és tizenhatszor indulhatott a pole pozícióból.

"Ahogy azt mindenki tudja, a Willliams segítéséért visszatértem az idei szezonra, amikor jött a hívás, azután, hogy az előző évben bejelentettem a visszavonulásomat. Élveztem ezt a négy évet, amit a csapattal töltöttem, de a Forma-1-es karrierem az idei szezon végén a végéhez érkezik. Sok nagyszerű emlékkel távozom, és már készülök az utolsó két versenyemre, amelyeket Brazíliában és Abu Dhabiban fognak megrendezni, és habár nagyon emocionálisak lesznek, várom, hogy a csúcson fejezzem be, és pályafutásom egy új fejezetét készítsem elő." - nyilatkozta Massa a Williams kommünikéjében.

felipe_massa_f1_grand_prix_belgium_previews_v76_qru80tcx.jpg

"Szeretném megköszönni Felipének, hogy mindent megtett a csapatért az elmúlt négy esztendőben. Hálásak vagyunk neki, amiért elhalasztotta a visszavonulását egy évvel, azok után, hogy Valtteri a Mercedeshez csatlakozott - ez is mutatja kapcsolatunk mélységét, amelyet a közösen eltöltött idő során építettünk fel. Méltányoljuk, hogy nem volt könnyű döntés számára, hogy visszatérjen, miután igencsak érzelmes búcsúztatásban volt része a tavalyi év végén. Frank és a teljes csapat nevében a legjobbakat kívánjuk Felipének a jövőre nézve." - olvashatóak a helyettes csapatfőnök, Claire Williams szavai a közleményben.

A csapat által kiadott közleményben még annyi olvasható, hogy a 2018-as felállást a megfelelő időben fogják közölni. A motorsport.com szerinte Massa visszavonulásával Kubica és Di Resta között dőlhet majd el a második ülés sorsa, akiket az előző hónapban a Williams két ízben is kipróbált egy 2014-es specifikációjú autó volánjánál.

Massa Forma-1-es visszavonulása fájó lesz a brazil autósportnak, ugyanis ezzel a bejelentéssel immár biztos, hogy jövőre nem lesz brazil versenyző a Forma-1-es rajtrácson.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3213174184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása