F1 - A WILLIAMSÉ ÉS A RENAULT-É A LEGAGRESSZÍVABB GUMIVÁLASZTÁS BRAZÍLIÁRA
Forma-1 2017: Brazil Nagydíj, Gumiválasztások

2017_mexico_gp_friday_003.jpg

Kedden a Pirelli ismertette a Brazil Nagydíjra érvényes gumiválasztásokat: a csapatoknál nyilvánvaló módon a lágyabb keverékek fognak előnyt élvezni, míg a közepes abroncsból mindenki csupán az egy kötelező szettet kérte. 

Jövő héten már Interlagosban, az idei utolsó előtti helyszínen lesz jelenése a száguldó cirkusz mezőnyének. Kedden pedig a Pirelli közzétette, hogy a csapatok melyik gumiból mennyit igényeltek. Az immár az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is magáénak tudó Mercedes Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak egyaránt nyolc garnitúra szuperlágy és négy lágyat kért az egy közepes mellé. A Ferrarinál is azonos taktikát fog követni Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen: mindketten eggyel több szettnyi szuperlágy, és eggyel kevesebb lágy abroncsból gazdálkodhatnak.

Mindeközben a Red Bull-nál -, amely a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjat megnyerte Max Verstappennel - megosztották a stratégiát a versenyzők között: Verstappen ugyanazt az összeállítást választotta, mint a Ferrari, Daniel Ricciardo pedig a Mercedes példáját követte.

A legagresszívabb gumikombinációt mégis a Renault-nál és a Williams-nél lelhetjük fel: Nico Hülkenberg és Carlos Sainz, illetve Felipe Massa és Lance Stroll összesen tíz garnitúrát kértek a piros oldalfalú szuperlágy Pirelliből.

A legalacsonyabb népszerűségnek pedig egyértelműen a közepes keverékű gumiabroncs örvendett, ugyanis mind a húsz versenyző csak a kötelező egy szettet kérte belőle.

Íme, a Brazil Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

18992_br-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: MakFormula1 | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6213122990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása