F1 - HAT VERSENYZŐ KAPOTT IDEÁIG BÜNTETÉST AZ AMERIKAI NAGYDÍJRA

kevin_magnussen_f1_grand_prix_usa_practice_vcb3lghps5bx.jpg

Az időmérő edzésen történt két incidensben is döntést hozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Már az Amerikai Nagydíj kezdete előtt lehetett tudni, hogy több versenyző is hátrányból fog indulni. A legnagyobb büntetést a Toro Rosso újonc versenyzője, Brendon Hartley kapta: az új-zélandi 25 rajthelyes hátrasorolást kapott, amiért az autójába bekerült a hatodik belső égésű motor, a hatodik MGU-H (hőenergiát visszanyerő rendszer), az ötödik energiatároló, illetve az ötödik vezérlőelektronika.

A Renault-pilóta Nico Hülkenberg autójába pedig beszerelték a hatodik MGU-H-t, az ötödik belső égésű motort, valamint az ötödik turbófeltöltőt - mindezért a német versenyzőt 20 rajthellyel sújtotta az FIA. 15 pozícióval kerül majd hátrébb a rajtrácson a holland Max Verstappen, ugyanis megkapta a hatodik belső égésű motort, valamint a hatodik MGU-H-t. Az eddig felsorolt versenyzőkön kívül még Stoffel Vandoorne kapott rajtbüntetést motorkomponens(ek) cseréje miatt: a McLaren belgája a nyolcadik belső égésű motor beszereléséért 5 rajthelyes hátrasorolásban részesült.

Szombaton, az időmérő edzésen pedig két komolyabb incidens is történt. Előbb Kevin Magnussen tartotta fel a Haas-Ferrarival a Force India versenyzőjét, Sergio Pérezt, majd a figyelmetlenségéből adódóan a williamses Lance Stroll kis híján összeütközött a másik haasossal, Romain Grosjeannal. A stewardok Magnussent és Stroll-t vélték hibásnak a két esetben, így mindketten egy 3 rajthelyes büntetéssel és egy büntetőponttal "gazdagodtak".

Jelen állás szerint így állunk akkor a rajtbüntetésekkel:

  • Lance Stroll (Williams): 3 rajthely (a Romain Grosjeannal való veszélyes szituációért)
  • Kevin Magnussen (Haas): 3 rajthely (Sergio Pérez feltartásáért)
  • Stoffel Vandoorne (McLaren): 5 rajthely (a 8. belső égésű motor beszereléséért)
  • Max Verstappen (Red Bull): 15 rajthely (a 6. belső égésű motor, a 6. MGU-H beszereléséért)
  • Nico Hülkenberg (Renault): 20 rajthely (a 6. MGU-H, az 5. belső égésű motor, az 5. turbófeltöltő beszereléséért)
  • Brendon Hartley (Toro Rosso): 25 rajthely (a 6. belső égésű motor, a 6. MGU-H, az 5. energiatároló, az 5. vezérlőelektronika beszereléséért)

Az 56 körös Amerikai Nagydíj magyar idő szerint este 21 órakor fog elrajtolni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6813049018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása