F1 - FÖLÉNYES HAMILTON-ELSŐSÉGGEL INDULT AZ AUSTINI HÉTVÉGE
Forma-1 2017: Amerikai Nagydíj, 1. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_practice_674eu57oxjcx.jpg

Ezúttal is jól indult a hétvége Lewis Hamilton számára fő vadászterületén, a Circuit of the Americas-on: bő másodperccel húzta be az első szabadedzést riválisa, a ferraris Sebastian Vettel előtt!

Reggel esős időjárásra ébredtek az Austin környékén tartózkodók, így a helyi idő szerint délelőtti első Forma-1-es szabadedzés nedves pályán vette kezdetét. Ennek ellenére a versenyzők ezúttal nem bokszban rejtőzködtek, hanem a mezőny java még az intermediate (átmeneti) esős gumikon teljesítette az installációs kört, a slick abroncsok pedig leginkább a tréning második felében kerültek elő.

A másfél órán át tartó gyakorlás végül Lewis Hamilton elsőségét hozta: a Mercedes háromszoros brit világbajnoka 1:36.335-tel zárt az élen, közel hat tizedmásodpercet verve riválisára, a ferraris Sebastian Vettelre, aki egyike volt azon versenyzőknek, akik tesztelte az edzés elején a jövő évtől kezdve kötelező glóriát. A TOP-3-at a másik Mercedesszel Valtteri Bottas tette teljessé, őt pedig a Red Bull-pilóta Max Verstappen, és a McLaren színeiben versenyző Stoffel Vandoorne követte.

Felipe Massa a Williams egy hatodik helyet érő időt autózva meglehetősen előkelő pozícióban zárt, megelőzve egykori csapattársát, Kimi Räikkönent (Ferrari), valamint a Force India versenyzőit, Esteban Ocont és Sergio Pérezt. Az első tíz sorrendje Carlos Sainz-cal lett teljes, aki először lépett pályára új csapata, a Renault színeiben.

Bemutatkozott a száguldó cirkuszban a WEC-élmenő Brendon Hartley: az új-zélandi a 14. pozícióban végzett élete első Forma-1-es szabadedzésén - igaz, az ultralágy gumikon volt lassabb majd' három másodperccel lassabb Lewis Hamiltonnál, de több, mint egy másodpercet adott annak a Sean Gelaelnek, aki Daniil Kvyat autóját erre a 90 percre átvéve a 17. lett.

Rajtuk kívül a lista második felében kiemelendő Daniel Ricciardo teljesítménye, ugyanis az ausztrál Red Bull-versenyző csak a 16. lett. Charles Leclerc ismét lehetőséget kapott a Sauber volánja mögött: a Forma-2 idei bajnoka a 19. legjobb időt futotta meg, de csak alig 3 tizeddel kapott ki a csapat főállású versenyzőjétől, Marcus Ericssontól.

Fernando Alonso volt a tréning legnagyobb vesztese, ugyanis csak négy nem mért kör megtételére volt képes, "köszönhetően" a McLaren-Honda hidraulikai meghibásodásának.

Magyar idő szerint ma kora reggel még csak Stoffel Vandoorne öthelyes rajtbüntetése volt ismert, de azóta szép számmal gyarapodott a szankcionáltak száma. Brendon Hartley élete első Forma-1-es futamát biztosan a mezőny végéről fogja megkezdeni, miután bezsebelt egy 30 helyes hátrasorolást a hatodik belső égésű motor, a hatodik MGU-H és a hatodik turbófeltöltő, valamint az ötödik energiatároló és az ötödik vezérlőelektronika beszereléséért. Ez a büntetés része a Renault 2018-as évi fejlesztéseinek, így a hétvégén Nico Hülkenberg és Max Verstappen is számíthat büntetésre, ám azt még pontosan nem tudni, milyen mértékben.

Magyar idő szerint este 21 órától jön a második szabadedzés, amelyet úgyszintén élőben fog közvetíteni az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1_3.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: Formula 1 - Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr413045668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása