WTCC - TARQUINI NEM TUDJA HELYETTESÍTENI MONTEIRÓT JAPÁNBAN ÉS MAKAÓN

2017_wtcc_china_ningbo_0546.jpg

Ha úgy adódik, hogy Tiago Monteiro esetleg a következő két fordulón sem tud rajthoz állni, akkor más helyettes után kell néznie a Hondának. Ugyanis Gabriele Tarquini a hyundaios kötelezettsége miatt nem lesz elérhető.

A kínai WTCC-hétvége során Gabriele Tarquini vette át a szeptember elején, Barcelonában komolyabb tesztbalesetet szenvedő Tiago Monteiro helyét a Hondánál. Az olasz versenyző tisztességesen helytállt, s korábbi ígéretének megfelelően segítette Michelisz Norbit a világbajnoki címért vívott küzdelemben.

Azonban a portugál versenyző a ningbói forduló kihagyásával korántsem veszített annyit, mint amennyire előzetesen számítottunk. Mivel fő riválisa, Thed Björk a nyitófutamon nullázott, az eső miatt félbeszakított főversenyen pedig csak a pontok felét kapta meg a harmadik helyért, így a svéd csupán fél ponttal előzi meg az ex-Forma-1-es versenyzőt, Michelisz Norbi pedig kettővel.

Monteiro pedig szeretne Motegiben ismét versenyezni, de könnyen előfordulhat, hogy még akkor sem kapja meg az ehhez szükséges orvosi engedélyt. Ebben az esetben viszont a Hondának új helyettest kell keresnie, ugyanis Gabriele Tarquini a Hyundai TCR-programjában való érintettsége miatt nem lesz elérhető a japán és a makaói WTCC-hétvégén.

"Nem tudok ott lenni Motegiben, mert az Adriánál leszek, Makaón pedig azért, mert akkor éppen Dubai-ban fogok versenyezni. Elméletileg Katarban már ott tudnék lenni, de addigra Tiagónak határozottan vissza kéne térnie, de remélem, hogy már Motegiben visszatérhet." - nyilatkozta Tarquini a TouringCarTimes hasábjain.

Tarquininek eléggé sűrű időszaka lesz, ugyanis a jövő hétvégén az egyetlenegy futamhétvégéből álló TCR Europe-on fog indulni az Adria Raceway-en, majd a november 18-i hétvégén az Egyesült Arab Emirátusokban lesz versenye - mindkét eseményen természetesen a Hyundai i30 N TCR-t fogja vezetni.

Fotó: WTCC Media (David Noels / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4213006722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása