F1 - "SIKERES" TESZTET TELJESÍTETT KUBICA A WILLIAMSSZEL

skysports-robert-kubica-f1-testing-renault_4063423.jpg

A grove-i alakulat 2014-es autójával gördült pályára Silverstone-ban a visszatérésre pályázó lengyel.

Mint az ismeretes, Robert Kubica immár egy jó ideje azon ügyködik, hogy a 2011 februári, borzalmas ralibalesetét követően visszatérhessen a Forma-1-be. Jelen állás szerint már csak a Williams lehet opció a lengyel számára, ám a Lance Stroll melletti ülésért meg kell küzdeni Paul di Restával és Felipe Massával.

Szerdán, Silverstone-ban Kubica meg is ejtette a Williamsszel első közös tesztjét a 2014. évi Williams FW36-ossal -, amelyet Stroll szokott használni pályák megismeréséhez -, mégpedig a célból, hogy felmérje, eléggé fitt-e már a visszatéréshez.

A teszt zárt ajtók mögött zajlott, olyannyira, hogy a csapat még csak a megtett körszámát vagy a legjobb köridőt sem közölte. A motorsport.com-nak is csak annyit sikerült kiderítenie, hogy a gyakorlás sikeres volt.

A következő héten, kedden és szerdán újra akcióba lendül Robert Kubica, ugyanis a Hungaroringen fogja összemérni a tudását Paul di Restával. A magyar aszfaltcsíkon már vezetett ebben az évben a lengyel, mégpedig a Renault aktuális versenygépét a kollektív szezonközi teszt keretein belül.

Egyelőre a Williamsnél nem kapkodják el a 2018-as pilótafelállás bejelentését, de ha minden igaz, a szezon végéig szeretne döntést hozni a vezérkar.

Fotó: Sky Sports

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6412955333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása