F1 - PONT KERÜLT A DE VILLOTA-MANOR ÜGY VÉGÉRE

maria-de-villota.jpg

Megegyeztek a felek: a de Villota-család visszavonta a Manorral szembeni perét két és fél év után.

2012 júliusában a Duxford-i Repülőtéren tesztelve Maria de Villota a Marussia autójával nekiütközött egy teherautó leengedett rámpájának. A baleset következtében a spanyol pilótahölgy elveszítette jobb szeme világát, de fel tudott épülni. Azonban a baleset szövődményei később, 2013. október 11-én, azaz napra pontosan négy évvel ezelőtt a halálát okozták.

Noha a hatóságok nem tudták megállapítani azt, hogy a Marussia egyértelműen hibás volt a balesetben. Ennek ellenére a család két és fél éve pert indított a közben Manorra átkeresztelt alakulat ellen. Szerdán, azaz ma a család közlemény formájában bejelentette, hogy visszavonta a pert.

"Maria de Villota családja örömmel közli, hogy meg tudott egyezni a Manorral Maria 2012. július 3-i balesetét követően. Több okból kifolyólag történt a baleset, amelyekből az egyik az volt, hogy a teherautó box területén parkolt nyitott rámpával, amiért viszont nem Maria volt a hibás." - áll a család közleményében, amelyben még egyszer köszönetet mondott azoknak a rajongóknak, barátoknak és mindenki másnak, akik támogatták a 33 esztendős korában elhunyt versenyzőnőt a pályafutása előtt és alatt, külön köszönetet mondva azoknak, akik a baleset bekövetkezte után is így tettek.

A hírt az idei szezon előtt csődbe ment Manor sajtófőnökét is idézte a dokumentum, aki megerősítette a hírt: "Ez egy tragikus baleset, amely az egész csapatot megrázta, és mindenki mást, aki ismerte Mariat."

Az is kiderült, hogy mostantól a családtagok a Maria's Legacy (magyarul: Maria öröksége) mozgalmon fognak ügyködni, segítve a neurodegeneratív gyerekeken és az anyagilag hátrányos helyzetben lévő embereken.

Fotó: Irish Mirror

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9912955275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása