TCR - HUFF A HYUNDAIOK ELŐTT, TASSI 17. AZ ELSŐ EDZÉSEN
TCR 2017, Zhejiang: 1. szabadedzés

22228280_709587885907340_2329300093933961656_n.jpg

Rob Huff a pénteki teszt után a szombati első edzést is behúzta, továbbra is jó a Hyundai, Tassi csak a 17. helyen végzett viszont.

1:34.344-es idővel zárta a szombati első félórás tréninget Rob Huff, a Leopard Racing brit versenyzője, aki ezzel megakadályozta, hogy a zhejiangi pályán Hyundai-edzéselsőséget láthassunk: Gabriele Tarquini és Alain Menu így is csak 1-2 tizedmásodpercet kapott. Igaz, azt hozzá kell tenni, hogy a mezőny nagyja használt gumikon gördült pályára, miközben a mezőny új tagjainak gumielőnyük van.

Pepe Oriola ért oda a negyedik helyre a Craft-Bamboo Racing SEAT-jával, megelőzve Huff csapattársát, Jean-Karl Vernay-t, valamint Gianni Morbidellit. Jól szerepeltek az Alfa Romeók is, ugyanis a GE-Force versenyzői, Davit Kajaia és Dusan Borkovic a 7-8. helyen zártak, a M1RA-s Roberto Colciago és a Craft-Bamboo britje, James Nash előtt.

A pontokban gazdag thaiföldi hétvége miatt 30 kilogrammos pluszsúly miatt nagyon nincsen könnyű dolga Tassi Attilának, ugyanis a M1RA bajnoki éllovas 1.7 másodperces hátránnyal a 17. helyen végzett csak, egyik riválisa, a Comtoyou Racing színeiben versenyző Stefano Comini mögött.

Viszonylag eseménydús volt a magyar idő szerint szombat hajnali 30 perc. A Comtoyou Racing SEAT-jával rajthoz álló újonc, Denis Dupont hibázott a 3-as kanyarnál, s a León bal hátulját alaposan nekivágta a palánknak. Noha a belga vissza tudott evickélni a depóba, idejekorán véget ért számára a gyakorlás. Nem sokkal Dupont hibája után egy másik ütközés is történt: a 6-os kanyarnál a Comtoyou Racing belgája, Frédéric Vervisch forgatta meg a WestCoast Racing alkalmi indulóját, Rafaël Galianát.

Magyar idő szerint reggel 6 órától fogják megrendezni a második tréninget Kínában.

Az első szabadedzés végeredménye:

tcr_zhejiang_fp1.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3112935957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása