TCR - HUFF-POLE ZHEJIANGBAN, VERNAY VISSZAVETTE A VEZETÉST TASSITÓL AZ ÖSSZETETTBEN
TCR 2017, Zhejiang: Időmérő edzés

2017int_photo_news_309_d7a41c545dc021e2b9dc7c64868989f4_1.jpg

Második pole-ját aratta a TCR-ben a 2012-es túraautó-világbajnok, megelőzve a bajnoki címre még esélyes csapattársát, Jean-Karl Vernay-t, aki így visszaelőzte Tassit a bajnokság élén - a magyar pilóta az agyonmálházott Hondával mentette a menthetőt, hetedik lett a kínai kvalifikáción. 

Folytatódott a második edzésen tanúsított Hyundai-dominancia az időmérő edzés első szakaszában is, de Alain Menu hiába volt 1:32.811-gyel a leggyorsabb Gabriele Tarquinit megelőzve, a végleges homologizáció hiányában egyik i30 TCR N sem indulhatott a Q2-ben, tehát a két veterán versenyző mindkét versenyt a hetedik rajtsorból kezdheti majd meg. Tassi az utolsó utáni pillanatban tört előre a 15.-ről a hatodik helyre, így a jelentős pluszsúly ellenére továbbjutott. Ez nem sikerült a Comtoyou Racing bajnoki címvédőjének, Stefano Comininek - a svájci a 16. pozíciónál ugyanis nem tudott előrébb törni... Comini kiesésén kívül még Mat'o Homoláé mondható jelentősebbnek: a DG Sport Compétition szlovák versenyzője nem is tudott pályára gördülni, ugyanis elromlott az Opel-motor.

A dél-koreai márka autóinak kipottyanását követően a Leopard Racingnek állt a zászló a Q2-ben, ennek megfelelően a csapat kibérelte az első sort. A 2015-ös makaói hétvége óta először tudott pole-t szerezni a TCR-ben Rob Huff, aki 1:33.173-as körével két tizedmásodpercet adott csapattársának, Jean-Karl Vernay-nek. Azonban a bajnokaspiráns franciának a második helyért járó négy pont is elegendő volt ahhoz, hogy a pontverseny élén visszavegye az első helyet Tassi Attilától - jelenleg két pont kettejük között a differencia.

Pepe Oriola a harmadik helyen végezve a kvalifikáció legeredményesebb SEAT-versenyzője lett, s csapattársával, Daniel Lloyddal közrefogta Gianni Morbidellit, a WestCoast Racing olasz versenyzőjét. A két M1RA-s Roberto Colciago és Tassi Attila a hatodik-hetedik helyen végzett, megelőzve James Nash-t és Davit Kajaia-t. A 10. helyet és a fordított rajtrácsos pole-t a Comtoyou belga versenyzője, Frédéric Vervisch happolta el, SEAT-os csapat- és honfitársát, Denis Dupont-t, valamint a Boutsen Ginion-Hondával versenyző Aurélien Panist megelőzve.

Vasárnap a futamok 8:30-tól és 10:05-től kerülnek megrendezésre - mindkét versenyről élő közvetítést biztosít a széria hivatalos YouTube-csatornája.

Az időmérő edzés végeredménye:

Q2:tcr_zhejiang_q2.jpg

Q1:tcr_zhejiang_q1.jpg

Fotó: TCR Media | Táblázat: TCR

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2412936319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása