F1 - RÄIKKÖNEN AUTÓJÁBAN IS VÁLTÓT KELL CSERÉLNI

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_japan_qualifying_90-lzoeum3yx.jpg

A 2007-es világbajnok az ötödik versenyző Suzukában, akit rajtbüntetéssel sújtanak. 

Nem úszta meg következmények nélkül a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen a harmadik szabadedzésen elszenvedett bukását: az időmérő ugyanis az olasz konstruktőr megerősítette, hogy ki kell cserélni a sebességváltót az #7-es rajtszámú SF70-H-ban - ez pedig automatikusan egy öthelyes rajtbüntetést von maga után.

Így nem csak Lewis Hamilton veszítette el a hátvédjét Valtteri Bottas szintén öt rajthelyes hátrasorolásával, hanem Sebastian Vettel is - így a két bajnokaspiránsnak egymással kell megküzdeni a japán versenyhétvégén. A két finnen kívül még Carlos Sainz, Jolyon Palmer és Fernando Alonso kerül hátrébb a rajtrácson, ám hármójuk esetében izmosabb, 20-35 helyes hátrasorolásokról van szó.

Érdekesség, hogy 2017-ben ez a 20. váltócsere miatt kiosztott a büntetés, de csak az első, amely egy Ferrari-pilóta nevéhez fűződik. 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3712936073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása