F1 - ÉRIK AZ ÚJ BOTRÁNY? EX-FIA-S SZAKEMBERT IGAZOLT A RENAULT!

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_japan_practice_sof4b-5g06hx.jpg

Beigazolódott a csapatok félelme: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik volt technikai ellenőre a Renault csapat tagja lesz.

Először egy hete, a Maláj Nagydíj hétvégéjének elején látott először napvilágot a hír, miszerint Marcin Budkowski -, aki nem olyan régen azonnali hatállyal távozott a Nemzetközi Automobil Szövetségben betöltött technikai igazgatói posztjáról, - rövidesen a Renault-nál köthet ki. Ez rögtön kisebb felháborodást keltett a rivális istállók körében, ugyanis a lengyel volt az a szakember, aki adott esetekben elbírálta, hogy megfelel-e a szabályoknak az illető csapat technikai megoldása vagy sem - ezáltal ismeri a csapatok titkait is.

Magyar idő szerint pénteken reggel pedig a Renault bejelentette, hogy 2018-tól Budkowski a csapat része lesz, s a karosszéria fejlesztési és gyártási folyamatainak lesz a vezetője.

"Az elmúlt hónapokban több pozitív változáson ment keresztül a Renault Sport Racing-nél. Enstone-ban felgyorsítottuk a növekedést, a viry-i motorrészlegünket pedig újraszerveztük. Marcin küldetése az lesz, hogy folytassa az enstone-i létesítmény erősítését, hogy 2020-ra a Renault már ott lehessen a topistállók között, olyan szakemberekre támaszkodva, mint Bob Bell, Nick Chester és Rob White. Nagyszerű hír Marcin érkezése, és bizonyítéka annak, hogy mennyire elhivatottak vagyunk céljaink elérését illetően." - nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

A francia gyári csapat ugyanakkor a riválisok elégedetlenkedéseinek teret engedve, hajlandó belemenni abba, hogy a korábbi Ferrari- és McLaren-szakember kényszerszabadsága három helyett hat hónap legyen, amely azt jelentené, hogy csak áprilisban állna munkába.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6412932739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása