WTCC - NEHÉZ DOLGUK LESZ MICHELISZÉKNEK KÍNÁBAN
WTCC 2017: Kína, Pluszsúlyok

img_2692_1.JPG

Maximumsúlyon lesznek a Hondák a következő hétvégén, Kínában, de a Volvo is csak 10 kilóval lesz könnyebb. 

Csütörtökön a Túraautó Világbajnokság (WTCC) szervezői és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei nyilvánosságra hozták a jövő hétvégén esedékes ningbói fordulóra esedékes súlytáblázatot, amelyet a németországi, a portugáliai és az argentínai időeredményekből kalkuláltak ki.

A dokumentumból kiderült, hogy az előző, még július közepén megrendezett argentínai hétvégéhez képest 20 kilogrammot hízott az összes Honda Civic, amelyek így az 1180 kilogrammos maximumon fognak futni. (Sajnos a Zengő Motorsport autói is.)

"Nehezebb lesz az autó, ez pedig nem lesz a segítségünk. De ennek ellenére arra számítok, hogy erősek leszünk."  - nyilatkozta Michelisz Norbi. A magyar pilóta kijelentése meglehetősen optimistának, de ha jobban belegondolunk, a Honda Civic egyáltalán nem rossz a kanyargós pályákon - márpedig a világbajnokságban debütáló Ningbo International Circuit karakterisztikája ilyen lesz.

A Volvók is átestek egy kisebb hízókúrán, de Thed Björkék "csak" 70 kilónyi pluszt fognak cipelni az 1100 kilogrammos minimumsúlyon túl. Ellenben a Citroënek 30 kilót veszítve már csak 1150 kilogrammot fognak nyomni, a Ladák és a Chevrolet-k pedig nem kapnak ballasztot.

Íme a kínai versenyhétvégére érvényes súlytáblázat:

Autó Össztömeg Időhátrány Ballasztsúly Változás Argentínához képest
Honda Civic WTCC 1180 kg 80 kg + 20 kg
Volvo S60 TC1 1170 kg + 0.1 mp. 70 kg + 10 kg
Citroën C-Elysée WTCC 1150 kg + 0.3 mp. 50 kg - 30 kg
Chevrolet RML Cruze TC1 1100 kg nincs adat 0 kg 0 kg
Lada Vesta WTCC 1100 kg nincs adat 0 kg 0 kg

 

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9012931991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása