F4 - ÚJABB PÉLDAÉRTÉKŰ MEGMOZDULÁS AZ AMPUTÁLT LÁBÚ F4-ES PILÓTÁTÓL

billy_monger_f1_grand_prix_great_britain_practice_0k0kxudkhwux_1.jpg

Jótékony céllal 200 métert sétált Billy Monger, aki még tavasszal veszítette el lábait, egy brutális bukást követően a brit Forma-4-ben.

Bizonyára mindenki ismeri Billy Monger történetét, de aki esetleg nem, annak most dióhéjban ismertetjük. A 18 éves brit még április közepén, a brit Forma-4-es bajnokság doningtoni versenyén szenvedett óriási balesetet, amikor hátulról beleszaladt a pálya szélén lassan poroszkáló Patrik Pasma autójába. Monger olyannyira megsérült, hogy térdtől lefelé amputálni kellett mindkét lábát, hiába próbáltak minden tőlük telhetőt megtenni az orvosok.

Egy emberként rázta meg a tragikus az autó- és motorsport világát, a brit pilóta megsegítésére pedig adománygyűjtést szerveztek - alig néhány nap alatt nagyjából 850 ezer angol font gyűlt össze, s többek között olyan nevesebb versenyzők is adományoztak, mint Lewis Hamilton, Jenson Button, Felipe Massa és Max Verstappen.

Azóta eltelt több hónap, de Billy Monger példátlan kitartással edz és küzd annak érdekében, hogy műlábakkal ugyan, de visszatérhessen a versenypályára - néhány év múlva például szeretne rajthoz állni a Le Mans-i 24 óráson is, de már jövőre is szívesen versenyezne.

Brands Hatch on Twitter

Here is @BillyMonger making his way down the @Brands_Hatch pit lane. #BillyWhizz #BTCC

A hétvégén Monger ismételten bebizonyította, hogy akaraterejének nincs végső határa: a Brands Hatch-i versenypálya bokszutcájában egy jótékonysági célért 200 métert sétált úgy, hogy csak csütörtökön kapta meg a végtag protéziseit.

A séta előtt így nyilatkozott a brit a Sky News-nak: "A fő oka annak, hogy ezt véghez akarom vinni, hogy biztos legyek abban, hogy megkapjuk a figyelmet annak érdekében, hogy pénzt gyűjthessünk a légi ambulanciáknak, különösen annak, amely engem is segített hónapokkal ezelőtt.."

Monger utána arra is kitért, hogy mennyit jelentett neki az a rengeteg támogatást, amiben az elmúlt hónapok folyamán részesült: "Nagyon fontos számomra minden támogatás, amit ideáig kaptam, annak érdekében, hogy jó üzenetet terjesszek mindenki felé, és megmutassam, hogy bármi is megtörténik, pozitív tudsz maradni és valamit tudsz kezdeni az életeddel."

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812916321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása