F1 - MOTORT CSERÉLTEK VETTEL FERRARIJÁBAN AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT

sebastian_vettel_f1_grand_prix_malaysia_practice_jzbutf1a6msx.jpg

A Ferrari úgy döntött, hogy kicseréli a belső égésű motort Sebastian Vettel autójában, a harmadik szabadedzésen felmerült meghibásodást követően. 

Mint az ismeretes, a világbajnokság második helyén álló Sebastian Vettel a második leggyorsabb időt futotta meg a Ferrarival a Maláj Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzésén, azonban a 60 perces gyakorlás nem a legszebb módon ért véget a számára. Az utolsó percekben ugyanis lelassult alatta az SF70-H, emiatt pedig be kellett hajtani a depóba.

Azóta a Ferrari kivizsgálta, hogy mi okozhatta a problémát. Kiderült, hogy az elektronika rakoncátlankodott Vettel autójában, s annak érdekében, hogy a hétvége további részeiben elkerüljék a hasonló jellegű viszontagságokat, az olasz csapat azt a döntést hozta, hogy beszerel egy új egységet a belső égésű motorból, szám szerint a negyedik, és egyben utolsó büntetlenül felhasználhatót. 

Viszont ez a meghibásodás így keresztül húzta a Ferrari számításait, ugyanis csak az Amerikai Nagydíj hétvégéjén akarták bevetni az új verziójú erőforrást, amelynek fejlesztésén már jó ideje dolgoztak az olasz szakemberek.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel tovább szorul a hurok a német nyaka körül, ugyanis egy harmadik komponensből is elérte a limitszámot. Amennyiben a jövőben új belső égésű motorra, turbófeltöltőre vagy vezérlőelektronikára van szüksége a négyszeres világbajnoknak, az már büntetést fog maga után vonni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3712913089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása