F1 - AZONOS TAKTIKÁN A VILÁGBAJNOKI ASPIRÁNSOK SUZUKÁBAN
Forma-1 2017: Japán Nagydíj, Gumiválasztások

pirelli_gumik_foto_fia.jpg

A Pirelli közzétette a suzukai versenyhétvégére érvényes gumiválasztásokat - ugyanolyan gumistratégiát fog követni a Mercedes és a Ferrari.

Hasonlóan a sepangi aszfaltcsíkhoz, a Forma-1 kizárólagos gumibeszállítója, a Pirelli Suzukába is a szuperlágy, a lágy, valamint a közepes keverékű abroncsokat fogja a csapatok rendelkezésére bocsátani. Az olasz-kínai cég a tegnapi nap folyamán pedig a japán víkendre érvényes gumiválasztásokat is közzétette.

A két élcsapat, a Mercedes és a Ferrari ugyanazon a taktikán lesz: a címért harcban lévő Lewis Hamilton - Sebastian Vettel kettős egy szettet kért a közepes abroncsokból, ötöt a lágyakból, s hetet a szuperlágyakból; Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen pedig eggyel több közepes, s eggyel kevesebb lágy garnitúrából gazdálkodhat majd.

A mögöttük lévő Red Bull valamivel merészebb stratégiát fog követni: Daniel Ricciardo és Max Verstappen az egy szett közepes mellett három garnitúra lágy és kilenc szett szuperlágy Pirelli-gumit kért arra a hétvégére. Azonban ilyen szempontból a McLaren versenyzői még magasabbra tudták helyezni a lécet: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csupán két garnitúrát igényelt a lágyakból, s tízet a szuperlágyakból.

Érdekesen néz ki még a Force India választása: Sergio Pérez és Esteban Ocon ugyanis a mezőnyben egyedüliként három-három szett közepes gumiabronccsal fog rendelkezni, a három garnitúra lágy és a hét garnitúra szuperlágy mellett.

A Japán Nagydíj október 6-a és 8-a között lesz esedékes.

Íme a csapatok gumiválasztásai a Japán Nagydíjra:

17005_japan-eng.jpg

Fotó: FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8712904412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása