F1 - HIVATALOS: LECLERC NÉGY SZABADEDZÉSEN INDUL A SAUBER-FERRARIVAL

dkqvuvhxkaekiin.jpg

Csütörtökön a Sauber bejelentette, hogy a Forma-2-es bajnokságot vezető Charles Leclerc idén négy pénteki első szabadedzésen viheti pályára a C36-ost. 

dkqnz-txkauy5bp.jpgEz azon bejelentések egyike volt, amelyen nem igazán lepődtünk meg, ugyanis a motorsport.com csapata már három héttel ezelőtt lehozta a hírt, miszerint a Ferrari kötelekébe tartozó Forma-2-es éllovas, Charles Leclerc a 2017-es Forma-1-szezonban még négy pénteki első szabadedzésen gördülhet pályára a hinwili istálló C36-os modelljével.

A négy bevetésre Malajziában, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Brazíliában kerül majd sor. A monacói tehetség tehát már jövő hétvégén vezetheti a Saubert, méghozzá Marcus Ericsson helyét átvéve arra a 90 percre.

Leclerc -, a tavalyi GP3-széria bajnoka - 2016-ban szintén négy pénteki tréningen gördült pályára a Haas színeiben, idén pedig a Ferrarival zárta az élen az első hungaroringi tesztnapot a Magyar Nagydíj után.

Egyelőre homály fedi, hogy ki fogja alkotni a Sauber 2018-as versenyzőfelállását, de jelen állás szerint sem Marcus Ericsson, sem Pascal Wehrlein nem érezheti magát biztonságban. Ugyanis a Ferrarinak -, amely az elkövetkezendő években is a svájci gárda motorpartnere lesz, - az a célja, hogy bejuttassa a Forma-1-be a fiatal versenyzőit, Charles Leclerc-t és Antonio Giovinazzit.

Fotó: Sauber F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1512884166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása