ETCC - DOBOGÓS NAGY NORBI ZOLDERBEN
ETCC 2017: Zolder, 1-2. futam

21751629_1416550548382307_2204490966971776603_n.jpg

Szép eredményekkel zárta a belgiumi hétvégét a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbi, aki ezzel beszállt az Európa-bajnoki címért vívott küzdelembe. 

A mai nap folyamán, kora délután megrendezték a Túraautó Európa-Kupa idei 9. és 10. futamát a belgiumi Zolderben. Az első futamot a Zengő Motorsport magyarja, Nagy Norbert kezdhette meg a pole pozícióból, ám a rajtnál ismét szembetűnő volt a SEAT és a Honda rajtelektronikája közti különbség: Nagy ugyanis visszaesett az élről a negyedik helyre, miközben Christjohannes Schreiber a negyedik rajtkockából az élre tört a Rikli Motorsport autójával.

Miközben a svájci pilóta lélegzetvételnyi előnyhöz jutott az élen, mögötte a második helyért igencsak kemény csatát vívott Igor Stefanovski, Peter Rikli, Fabio Mota és Nagy.

A verseny hetedik körében a LEIN Racing versenyzője, Mota hibázott, s ezzel kiszállt a második helyért vívott küzdelemből, végül be kellett érnie a negyedik pozícióval. Egy körrel később a bajnokság éllovasa, Petr Fulín került bajba, ugyanis ki kellett állnia, műszaki probléma miatt.

Két körrel később Rikli elment Stefanovski mellett, átvéve a második helyet. A makedón pilóta számára pedig rosszul zárult a 13 körös viadal: az utolsó kör legelején elromlott a SEAT-ja, és be kellett jönnie a depóba.

A Rikli Motorsport pedig kettős győzelmet aratott: Schreiber idei negyedik győzelmét szerezte meg, megelőzve csapattársát, Peter Riklit, Nagy Norbi pedig felállhatott a pódium legalsó fokára! A Zengő Motorsport másik pilótája, György Anett a 7. lett, és egyben ő volt az utolsó is, aki meglátta a kockás zászlót.

Az első verseny végeredménye:

etcc_2017_zolder_r1.jpg

Kisebb szünetet követően sor került a második, fordított rajtrácsos versenyre, amelyet Stefanovski kezdhetett meg a pole-ból György Anett elől. A makedón pilóta nagyon szép rajtot fogott a SEAT-tal, míg a Zengő hölgypilótája mellett elhúzott Andreas Pfister és Peter Rikli.

Az Rikli Motorsport tulajdonos-versenyzője nemsokára megelőzte a SEAT-os német mellett, míg az első körben, a sikánnál Schreiber elment Mota mellett. De amikor Rudolf Pesovic szerette volna megelőzni a portugált az utolsó kanyarnál, megcsúszott az Audival a szerb, és kilökte Schreibert a sóderágyba.

Pesovic megpróbálta folytatni a futamot, ám nem vette észre, hogy a balesetben megsérült bal első felfüggesztése, így az egyes kanyarnál kicsúszott, és nekiütközött a falnak.  Emiatt pályára kellett lépnie a biztonsági autónak, amely négy körön át tartózkodott a mezőny előtt.

Az újraindításnál Kralev a célegyenes végén odébb pöccintette Motát, majd levágta a sikánt, amellyel megelőzte Pfistert a negyedik helyért. Mindeközben Schreiber próbálta menteni a menthetőt a kavicságyból visszatérve: a svájci ötödik is volt, de végül visszaesett a hetedik helyre.

Igor Stefanovski pedig szerezte idei második, s pályafutása harmadik győzelmét az ETCC-ben. A makedón versenyző mögött Rikli és a bajnoki éllovas Fulín végzett, megelőzve a zengős Nagy Norbit. A mezőny másik magyar érdekeltsége, György Anett végül a nyolcadik lett.

Mivel Fulín viszonylag gyenge hétvégét zárt Zolderben, igencsak szorossá vált a bajnoki pontverseny az utolsó fordulót megelőzően: a cseh vezet 63 ponttal, 7-7 egységnyivel megelőzve Schreibert és Nagyot, 8-cal pedig Stefanovskit.

A szezonzáró versenyhétvégére a csehországi Autodrom Moston kerül majd sor, október 6-a és 8-a között.

A második verseny végeredménye:

etcc_2017_zolder_r2.jpg

Fotó: FIA ETCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212871824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása