F1 - VERSTAPPEN-ELSŐSÉG AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT, MINDKÉT MCLAREN A TOP-5-BEN!
Forma-1 2017: Szingapúri Nagydíj, 3. szabadedzés

max_verstappen_f1_grand_prix_singapore_practice_taibyakd9isx.jpg

A Szingapúri Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzése is a Red Bull elsőségét hozta, igaz, ezúttal a holland Max Verstappen révén. Egyelőre az meg kérdéses, mi lesz majd az erősorrend a TOP-10-ben.

Továbbra is őrzi az első helyet a Red Bull a szingapúri éjszakában: azok után, hogy Daniel Ricciardo az élen zárt a pénteki tréningeket, Max Verstappen futotta meg a leggyorsabb köridőt az utolsó, 60 perces gyakorláson - a holland versenyző 1:41.829-es idővel zárt az élen, noha egy másodperccel lassabb volt ausztrál csapattársa tegnapi legjobbjánál. Az egyszeres futamgyőztes számára ettől függetlenül nem alakult simán a szombati edzés, ugyanis az utolsó tíz percben egy rejtélyes váltóhiba miatt nem tudott a pályán tartózkodni néhány perc erejéig.

Verstappent a második-harmadik helyen a világbajnoki cím fő esélyesei, a ferraris Sebastian Vettel és a mercedeses Lewis Hamilton követték, a hátrányuk pedig 0.072, valamint 0.142 másodperc volt. Mögöttük nem kis meglepetésre a két McLaren-Honda zárt Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal, akik a pénteken domináló, ám most csak hatodikként záró Daniel Ricciardót előzték meg, aki az utolsó percekben komolyabban hozzáért a falhoz, nagyobb ijedtséget keltve a bikáknál.

Igaz, ebben az is benne van, hogy az élcsapatok másik autóiban Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen a 8-9. helyen tudtak zárni, a renault-s Nico Hülkenberg mögött. A legjobb tízbe még Sergio Pérez fért be a Force Indiával, megelőzve francia csapattársát, Esteban Ocont.

Formula 1 on Twitter

� CLOSE UP: Not much left of ERI's rear wing after his argument with the wall at Turn 19 #SingaporeGP #FP3 #F1

A harmadik gyakorlás egyetlen incidenst leszámítva sallangmentesen zajlott. Azonban néhány perccel a félidő után piros zászlóval kellett félbeszakítani a körözést, ugyanis a 19-es kanyarból kigyorsítva Marcus Ericsson a falnak vágta a Sauber-Ferrariját, alaposan lebontva annak a hátulját. A svéd noha vissza tudta hozni a C36-os a depóba, de a sauberes szerelők a következő néhány órában meg fognak dolgozni a pénzükért...

15 órától megrendezik az idei tizennegyedik időmérő edzést, amelyet élőben fog sugározni az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

dj1zivfwsaasg7m.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: Formula 1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr812869276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása