F1 - RICCIARDO TAROLT A PÉNTEKI EDZÉSEKEN SZINGAPÚRBAN
Forma-1 2017: Szingapúri Nagydíj, 1-2. szabadedzés

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_singapore_practice_woohxqmw1lix.jpg

A Red Bull kezdett a legmeggyőzőbben Szingapúrban: Daniel Ricciardo mindkét pénteki gyakorlást az élen zárta! 

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_singapore_practice_lbpwkzr0njax.jpgMagyar idő szerint délelőtt kezdetét vette a Szingapúri Nagydíj hétvégéje az első szabadedzéssel. A 90 perces gyakorláson a Red Bull bizonyult a legjobbnak: Daniel Ricciardo 1:42.489-es pályacsúccsal zárt az élen, Max Verstappen pedig a harmadik pozícióban zárt, mindössze 121 másodperccel lemaradva. Kettejük közé a Ferrari német versenyzője, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ékelődött be.

Úgy néz ki, hogy újra az éjszaka helyszín a Mercedes mumusa, ugyanis a bajnokcsapat nem kezdett valami jól: Lewis Hamilton negyedikként, Valtteri Bottas hatodikként zárt - hátrányuk pedig négy és kilenc tizedmásodpercre rúgott. A két Ezüst Nyilat kisebb meglepetés a Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez választotta szét az ötödik helyen, miközben francia csapattársa, Esteban Ocon csak a 13. legjobb időt futotta meg.

Ellenben a másik Ferrariban ülő Kimi Räikkönen csupán a hetedik pozícióban nyitotta a hétvégét, s hátránya már meghaladta az 1.2 másodpercet. A 2007-es világbajnok mögött Fernando Alonso (McLaren), Nico Hülkenberg (Renault) és Daniil Kvyat (Toro Rosso) tette teljessé az első tíz sorrendjét.

Helyi idő szerint péntek kora délután két fiatal versenyző kapott lehetőséget: Antonio Giovinazzi -, aki Kevin Magnussen helyét vette át a Haas-Ferrarinál - a 16. helyen végzett, de szépen ment, ugyanis mindössze három tizedmásodperccel maradt el az amerikai istálló francia pilótájától, Romain Grosjeantól. Az indonéz Forma-2-es versenyző, Sean Gelael pedig Carlos Sainz Toro Rossóját vette át: a 18. időt futotta meg, megelőzve a két Saubert.

Nem volt egyszerű tréningje Lance Stroll-nak: a Williams ifjú kanadaija csak a 17. lett 11 körrel, ugyanis Williams-Mercedesében elromlott a sebességváltó.

Az első szabadedzés végeredménye:

f1_2017_szingapur_fp1.jpg

Nem sokkal később pedig lebonyolították a második szabadedzést, amikor is a Marina Bay-i utcai pályán a villanyfényé lett a főszerep, de ennek ellenére továbbra is tikkasztó hőség uralkodott a helyszínen.

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_singapore_practice_lpfdx5nzjv7x.jpgAz aszfaltcsíkon pedig a Red Bull volt az úr, ugyanis kettős győzelemmel zárt a második 90 percet. Az élen Daniel Ricciardo zárt ismételten, egy újabb körrekorddal (1:40.852), amelynél a csapattársa, a másodikként végző Max Verstappen volt lassabb majd' 6 tizedmásodperccel!

A bikákat a Mercedesek követték, Lewis Hamilton - Valtteri Bottas sorrendben, de az Ezüst Nyilak lemaradása már 7 és 1.3 másodperc között ingadozott.

Ezúttal Nico Hülkenberg volt az edzés egyik meglepetésembere, ugyanis az ötödik helyre hozta be a Renault-t, megelőzve a szintén nagyon szépen teljesítő McLaren-Hondákat, amelyek közül Stoffel Vandoorne zárt előrébb, majdnem három tizeddel megverve rutinos csapattársát, Fernando Alonsót. A legjobb tízbe még Sergio Pérez (Force India), Kimi Räikkönen (Ferrari) és Esteban Ocon (Force India) fért be.

A Ferrari számára nem igazán jött ki a lépés az este folyamán, ugyanis a világbajnoki címre esélyes Sebastian Vettel csak a 11. lett. A német pilóta a tréning elején kétszer próbálkozott gyors kört futni: először azonban feltartotta az egyik Sauber, majd a következő nekifutás alkalmával hibát vétett a 10-es kanyarban. A későbbiekben pedig már csak hosszú etapokat ment a négyszeres világbajnok, akinek a legjobb ideje 1:43.104 lett, a legkeményebbik lágy gumikon.

A mezőny második feléből Romain Grosjeant érdemes kiemelni: a Haas franciája ugyanis frusztráltan zárta a napot. A 18. időt futotta csak meg, de munkáját a sorozatos pályaelhagyások hátráltatták, amellett, hogy egyszer megpördült és a telemetriával is gondjai adódtak.

A folytatásra magyar idő szerint szombaton délben kerül sor, amikor is megrendezik a harmadik szabadedzést. A kvalifikáció pedig 15 órakor veszi majd kezdetét.

A második szabadedzés végeredménye:

djxtwiswsayk14g.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2712830862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása