F1 - HAMILTON IDEI HATODIK GYŐZELMÉVEL A BAJNOKSÁG ÉLÉRE TÖRT
Forma-1 2017: Olasz Nagydíj, Futam

lewis_hamilton_f1_grand_prix_italy_practice_46mzvhzuhnux.jpg

Sima rajt-cél győzelemmel tört a világbajnoki pontverseny élére idén először a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton, aki Olaszországban megszerezte hatodik győzelmét a 2017-es szezonban. Az 53 körös futamon nem az izgalmak miatti körömrágás volt a főszerep.

Magyar idő szerint 14 órakor vehette kezdetét az idei tizenharmadik Forma-1-es verseny, az Olasz Nagydíj, amelynek a rajtfelállását egy kilenc versenyzőt érintő büntetéscunami bolygatta fel. A piros lámpák kialvását követően Hamilton a pole-ból indulva meg tudta őrizni a vezetést, Ocon pedig lerajtolta a Williams kanadaiját, Stroll-t a Force Indiával, Räikkönen pedig elment honfitársa, Bottas mellett. A kör végén azonban a mercedeses visszaelőzte a ferrarist a célegyenesben.

f1_grand_prix_of_italy_rcz6txe_u0zx.jpg

A harmadik kör elején Bottas a célegyenesben megelőzte Stroll-t, majd Massa és Verstappen koccantak, amelyből utóbbi jött ki rosszabbul, ugyanis jobb első defektet kapott.

Az ötödik körre pedig már Vettelt láthattuk már a negyedik helyen, ugyanis Räikkönen elengedte, aztán a német maga mögé utasította Stroll-t is. A négyszeres világbajnok versenyző három körrel később már Oconon is fogást tudott találni, így feljött a harmadik helyre.

A hátsó régiókban autózók már korábban megejtették az első kiállásukat, de az élboly egészen a 16. körig várt, ekkor Räikkönen döntött úgy, hogy kijön kerékcserére. Nem volt gyors a Ferrari cseréje sem, de ennek ellenére tudott nyerni egy pozíciót Stroll-lal szemben, ugyanis két körrel később a kanadai kerekeit csak 4.4 másodperc alatt cserélték le a Williams szerelői. A következő érdemi eseményre a 26. körig kellett várni, amikor Räikkönen több környi kergetőzés utána átrágta magát Oconon.

Hamilton az élről a 33. körben jött ki gumifrissítésre, akárcsak a force indiás Sergio Pérez. Egy körrel később pedig Vandoorne-nak kellett kijönnie, de nem kerékcsere céljából, hanem amiatt, mert a belga autójában meghalt (szokás szerint) a Honda-motor - ez a kiesés fájó lehetett a 2015-ös GP2-bajnok számára, ugyanis a 10. helyen haladt.

A 38. kör végén a Red Bull-lal Ricciardo is kilátogatott a szerelőihez, amelyet követően az ausztrál az ötödik helyre jött vissza, az Ocon - Stroll - Massa trió elé, s Räikkönen mögé. A 41. körben az ötszörös futamgyőztes nem teketóriázott, és a célegyenes végén ellentmondást nem tűrő módon ugrotta át a 2007-es világbajnokot.

f1_grand_prix_of_italy_rydztipltaqx.jpg

Az utolsó körökben érdemi dolog már nem történt, 53 kör elteltével pedig Lewis Hamiltont intette le elsőként a kockás zászlót: a Mercedes brit pilótája negyedjére tudott győzni Monzában, idén hatodjára, s pályafutása során 59. alkalommal tudott győzni. Valtteri Bottas második helye révén a Mercedesnek meglett az idei harmadik kettős győzelme, a tifosi pedig a Sebesség Szentélyében a ferraris Sebastian Vettel harmadik helyével vigasztalódhatott.

Negyedikként a 16. helyről induló Daniel Ricciardo ért célba a ferraris Kimi Räikkönen előtt. Az első tíz sorrendjét Ocon, Stroll, Massa, Pérez és Verstappen tették teljessé. A pontszerzőkön kívül még Magnussen, Kvyat, Hülkenberg, Sainz, Grosjean és Wehrlein látta meg a kockás zászlót. Alonso és Ericsson az utolsó körökben álltak ki a depóba, Palmer pedig a 29. körben esett ki.

Két hét múlva a szingapúri éjszakában jön majd a folytatás!

Az Olasz Nagydíj végeredménye:

f1_2017_monza_futam.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2112800426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása