GP3 - RUSSELL ÚJRA NYERŐ FORMÁBAN
GP3 2017: Spa-Francorchamps, Főverseny

_x0w1050_4260890.jpg

A GP3 bajnoki éllovasa, a Mercedes által protezsált George Russell a hungaroringi nullázást követően pole pozícióból nyerte meg a főversenyt Belgiumban. 

Spa-Francorchamps-ban a pénteki autósportos program a GP3-asok főversenyével zárult. A pole-ból indulva az ART Grand Prix britje, George Russell jól elkapta a rajtot, ám a vezetést nem tudta sokáig tartani, ugyanis csapattársa, Nirei Fukuzumi elment mellette, akárcsak a jenzeres Arjun Maini Jack Aitken mellett.

Viszont a mezőny lendületét rövidesen a virtuális biztonsági autó megjelenése törte meg, amelyre azért volt szükség, mert a DAMS-os Bruno Baptista a Les Combes-nál falba tette az autóját. Ami pedig a legszebb az egészben, hogy a brazil balesetéhez jócskán hozzájárult a saját csapattársa, Tatiana Calderón, amiért egy 10 másodperces időbüntetésben részesült a versenybírák részéről.

A negyedik körben folytatódhatott a verseny, ekkor pedig változás történt az élen: Russell visszavette az első pozíciót Fukuzumitól, miközben csapattársuk, Antoine Hubert számára folytatódott a spái rémálom, ugyanis kiesett a versenyből. Néhány körrel később újabb pozíciót veszített a japán Fukuzumi, mégpedig Aitkennel szemben.  

_54i9647_4260723.jpg

Ettől a ponttól fogva Russell remekül kontroll alatt tudta tartani a versenyt, a 17. kör végén bő 7 másodperces előny birtokában intette le őt a kockás zászló, idei harmadik győzelmét aratva. A második hely sorsa azonban már nem volt ennyire egyértelmű, de végül egy kisebb pingpongozás után Aitken elhappolta a pozíciót Fukuzumi elől.

A három ART Grand Prix-s autó mögött a Jenzer Motorsport indiaija, Arjun Maini ért célba negyedikként, megelőzve a Trident három versenyzőjét, Dorian Boccolaccit, Ryan Tvetert és Giuliano Alesit. A legjobb tízbe még a Campos Racing franciája, Julien Falchero, az Arden International finnje, Niko Kari, valamint a negyedik tridentes, Kevin Joerg fért be.

Baptistán és Hubert-en kívül még Matthieu Vaxiviére és Marcos Siebert nem tudták befejezni a versenyt.

A sprintverseny vasárnap reggel 9 órakor fog elrajtolni.

A főverseny végeredménye:

gp3_2017_spa_fofutam.jpg

Fotó: GP3 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2512781226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása