F2 - LECLERC DOMINÁLT A SPÁI FŐVERSENYEN
Forma-2 2017: Spa-Francorchamps, Főverseny

_56i1732_4262095.jpg

A Ferrari-junior Charles Leclerc tönkreverte a Forma-2 mezőnyét a szombat délutáni főversenyen Spa-Francorchamps-ban, Markelov pedig a hajrában győzte le Rowlandet a második helyért.

Mozgalmasan indult a Forma-2-esek spái első versenye: a pole-ból Charles Leclerc ezúttal nem indult annyira jól, de a La Source-ban övé volt a belső ív, de a külsőn ott volt mellett a DAMS britje, Oliver Rowland, aminek az lett a vége, a kanyar kijáratánál összeértek, s Rowland autójáról leszállt az első szárny jobb oldali véglapja.

Leclerc meg tudta őrizni a vezetést az Eau Rouge-ban és a Kemmel-egyenesben is, s kis híján a másik premás, az ötödik helyről induló Antonio Fuoco is az élre tört a közepes gumikon. Azonban a Rowland - Fuoco csatának a virtuális biztonsági autó aktiválása parancsolt megálljt, ugyanis tele lett törmelékkel a pálya. Több incidens is történt a középmezőnyben, amelynek következtében Jordan King jobb hátsó defektet kapott, megsérült Louis Deletraz első szárnya - utóbbi kétszer is összeért Sergio Sette Camarával.

Nemsokára újra szabad volt a menet, Leclerc és Rowland meglógtak a mezőnytől, majd a brit a 6. körben teljesítette a kötelező bokszkiállását, közepes gumikra váltott. Noha ezután a DAMS-os könnyedén megelőzte Santino Ferrucci Tridentjét a Buszmegálló sikánban, beszorult egy bolyba, így Leclerc a depózása után a virtuális vezető helyet vette vissza.

Ezt követően semmi sem fenyegette Charles Leclerc futamgyőzelmét: a Prema Racing monacóija 26 másodperces előnnyel szerezte meg idei hatodik futamgyőzelmét, a pontversenyben pedig 66 pontosra hizlalta az előnyét Oliver Rowlanddel szemben.

_54i0432_4261126.jpg

A második hely sorsa egészen az utolsó méterekig kérdéses volt, ugyanis Artem Markelov, a Russian Time orosz versenyzője próbálta áthámozni magát Rowlanden, ám a brit -,  ahogyan tette azt a Hungaroringen, - megint le akarta terelni a pályáról rendszeresen. Végül a Buszmegálló sikánból kigyorsítva az orosz megelőzte a DAMS-ost, aki így a harmadik lett csak.

A Russian Time másik pilótája, az olasz Luca Ghiotto noha az utolsó körökben már nagyon szenvedett a gumijain, vissza tudta verni honfitársa, a premás Antonio Fuocót. A két olasz mögött a Racing Engineering pilótái, Gustav Malja és Nyck de Vries zártak. A legjobb tíz sorrendjét Sette Camara, az ex-F1-es Roberto Merhi, valamint az ardenes Norman Nato tette teljessé.

A futam nagy veszte Nicholas Latifi volt, aki a DAMS-szal műszaki hiba miatt rajthoz sem tudott állni.

FRISSÍTÉS: Leclerc-t és Rowland kizárták a versenyből!!!

Magyar idő szerint vasárnap 11:05-től sor került a sprintfutamra, amelyet az M4 Sport hétfőn, 00:15-től tűz műsorra.

A főverseny végeredménye: 

f2_2017_spa_fofutam.jpg

Fotó: Zak Mauger / FIA Formula 2

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5012781072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása