F1 - KETTŐS ELSŐSÉGGEL HANGOLÓDIK A FERRARI A BELGA IDŐMÉRŐRE
Forma-1 2017: Belga Nagydíj, 3. szabadedzés

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_belgium_qualifying_30eamiseohcx.jpg

Kimi Räikkönen brutális pályacsúccsal bizonyult a leggyorsabbnak a harmadik szabadedzésen, Spa-Francorchamps-ban a Ferrarival. A 2007-es világbajnokot csapattársa, Sebastian Vettel, valamint a mercedeses Lewis Hamilton követte.

Immár nem az a bizonyos 1:44.503-as köridő számít a körrekordnak Spa-Francorchamps-nak, amelyet még Jarno Trulli futott meg a Toyotával a 2009-es időmérő edzés második szakaszában. Ugyanis Kimi Räikkönen -, aki korábban nem kevesebb, mint négyszer (2004, 2005, 2007, 2009) nyert Belgiumban, - egy elképesztő, 1:43.916-os idővel megdöntötte azt, s behúzta az utolsó szabadedzést.

Az első tréninget is megnyerő finn versenyző mögött majd' két tizeddel a világbajnoki pontverseny fő várományosai, a szintén ferraris Sebastian Vettel, valamint a mercedeses Lewis Hamilton zártak - kettejüket viszont mindössze egyetlenegy ezredmásodperc választotta szét!

A negyedik és a hatodik helyen a két csapattárs, Max Verstappen és Daniel Ricciardo zárt, a Red Bull-szendvicsbe pedig sajtszeletként ékelődött be Valtteri Bottas a Mercedesszel. Jolyon Palmer igencsak meggyőzően teljesített a Renault-val: a brit versenyző -, akinek a jövője meglehetősen kétséges, - a hetedik helyen zárt. A legjobb tízbe még Sergio Pérez fért be a Force Indiával, Carlos Sainz a Toro Rossóval, valamint Fernando Alonso a McLaren-Hondával.

De nem volt messze a TOP-10-től Nico Hülkenberg (Renault), Esteban Ocon (Force India), Romain Grosjean (Haas) és az újabb motorcserét követően már 65 rajthelyes büntetésnél tartó Stoffel Vandoorne (McLaren) sem. A 60 perces gyakorlás legaktívabb versenyzőjének a 16. helyen záró Felipe Massa volt a maga 22 körével, de a brazil rá is volt kényszerülve erre, ugyanis pénteken a balesetének köszönhetően mindössze három installációs kört tudott megtenni.

Egyébként a tréning vizes pályán kezdődött, így sokan az első körüket az intermediate gumikon bonyolították le, de az első negyedóra végére felszáradt a pálya nagyjából. Ezen kívül még egy hosszabb sárga zászlós periódus zavarta a körözést, amelyre Daniil Kvyat megállása miatt volt szükség - az orosz pilóta Kemmel-egyenes közepén parkolta le a Toro Rossóját.

Magyar idő szerint délután 14 órától az időmérő edzéssel folytatódik a program, amelyet az M4 Sport élőben fog közvetíteni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

dijchfpxcaiyyh7.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8112780458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása