F1 - HAMILTON A SPÁI POLE-JÁVAL BEÉRTE SCHUMACHERT
Forma-1 2017: Belga Nagydíj, Időmérő edzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_belgium_qualifying_vccigwczr9lx.jpg

Noha a harmadik edzésen inkább a Ferrari diktált meggyőzőbb tempót, az időmérő edzésen átpattogott a Mercedes oldalára a labda. Lewis Hamilton pedig megszerezte pályafutása 68. pole pozícióját, utolérve az örökranglistán a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. 

Magyar idő szerint délután 14 órakor vette kezdetét az idei 12., belgiumi időmérő edzés, amely meleg és napos időjárási viszonyok között került megrendezésre. Szokás szerint a 18 perces Q1-gyel kezdődött a menet, ahol a két Mercedes és a két Ferrari könnyedén továbbjutott a szuperlágy gumikon. Az élen Hamilton zárt, ami pedig a kiesőzónát illeti, kipottyant a két Williams, a közéjük a Toro Rossóval beékelődő Daniil Kvyat, valamint a két Sauber. Ráadásul, Ericsson mellett Massa és Wehrlein is kapott egy 5-5 rajthelyes büntetést - előbbi azért, mert a harmadik edzés során nem lassított a sárga zászlós jelzés alatt, utóbbi meg a sebességváltó cseréje miatt.

Néhány percnyi szünetet követően máris jött a Q2, ahol a Mercedes tovább emelte a tétet: Hamilton zárt az élen 1:42.927-tel, megelőzve Bottast, Räikkönent, Verstappent, Vettelt és Ricciardót. A legnagyobb meglepetést a Renault-k okozták, ugyanis Jolyon Palmer a kuplunggondjai ellenére, mindössze egyetlenegy mért körrel a 7. helyen jutott tovább az utolsó fázisba, Hülkenberg pedig a 9. lett, a Force Indiák szendvicsében.

Fernando Alonso számára nem sokon múlt a továbbjutás, ám az utolsó körén erőt veszített a Honda-motor, így a McLaren-pilóta a 11. helyen zárva a TOP-10 kívül ragadt. A spanyol mögött a két Haas-Ferrari zárt, Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel. Rajtuk kívül Carlos Sainz búcsúzott a Toro Rossóval, valamint a 65 rajthelyes büntetéssel rendelkező Stoffel Vandoorne, így a McLaren belgája hazai versenyét garantáltan a mezőny végéről kezdheti majd meg.

f1_grand_prix_belgium_qualifying_gntj3dbfibwx_1.jpg

Végül sor került a pole pozíció sorsáról döntő Q3-ra. Lewis Hamilton átmentette a jó formáját, és szinte megállíthatatlannak bizonyult, így egy 1:42.553-as körrekorddal megszerezte pályafutása 68. pole pozícióját, amellyel az örökranglistán utolérte elődjét, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.

A Ferrari pedig kicsit bajba került a fináléban, ugyanis Vettel ritmust veszített, Räikkönen autója meg elkezdett furcsán vibrálni. A négyszeres világbajnok -, aki az időmérő előtt aláírt 2020-ig az olasz konstruktőrrel - az utolsó utáni pillanatban csak-csak odaért az első sorba, két tizeddel elmaradva a brit riválisától.

A második sorban a Mercedes és a Ferrari másik versenyzője, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen végzett, megelőzve a Red Bull versenyzőit, akiknek Verstappen - Ricciardo sorrendben ismételten csak a harmadik rajtsor jutott, idén ötödjére.

Nico Hülkenberg lett a hetedik a Renault-val, megelőzve a Force India pilótáit, Sergio Pérezt és Esteban Ocont. Jolyon Palmer meg csak a 10. lett, miután az R.S.17-ese csúnyán elfüstölt a Q3 elején.

A Belga Nagydíj vasárnap délután 14 órakor fog elrajtolni, s élőben lehet majd nézni az M4 Sporton.

Az időmérő edzés végeredménye:

dikiku4xuaaloq_1.jpg 

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512780742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása