GP3 - A BAJNOKI ÉLLOVAS NEM TALÁLT LEGYŐZŐRE A SPÁI ESŐBEN
GP3 2017: Spa-Francorchamps, Szabadedzés / Időmérő edzés

_56i2080_4261807.jpg

A hungaroringi nullázás után pole pozíciót szerzett Belgiumban a GP3 éllovasa, a Mercedes által protezsált George Russell. Mindeközben csapattársa és egyben egyik rivális, Antoine Hubert csak a 17. lett az esős kvalifikáción.

_56i0963_4260721.jpgA belgiumi pályára kilátogatók GP3-as motorhangokra ébredhettek, ugyanis a legkisebb kategória mezőnye már korán reggel, fél kilenckor kigördülhetett a pályára, a 45 perces gyakorlás keretein belül. A szabadedzést a tridentes Dorian Boccolacci nyerte meg 2:06.163-as körrel, ezzel több, mint négy tizedet adva a DAMS női pilótájának, Tatiana Calderónnak. A kolumbiaitól csak minimálisan kapott a másik Tridenttel Kevin Joerg, valamint az ardenes Leonardo Pulcini. A TOP-5-be még a másik DAMS-os, Matthieu Vaxiviére fért be.

Egy újoncot is üdvözölhetünk a hétvégén a mezőnyben, mégpedig a Jenzer Motorsport harmadik gépét terelgető Juan Manuel Correa személyében, aki első nekifutásra a kilencedik lett. Persze, az eredményeknek szabadedzés lévén nem kell túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani, amelyre a legjobb bizonyíték az, hogy az ART Grand Prix versenyzői csak a 13-16. pozíciókban zártak.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_szabadedzes_spa_2017.jpg

_x0w1951_4262233.jpgA késő délutáni órákban pedig sor került az időmérő edzésre, amelyet - hasonlóan a Forma-2-es selejtezőjéhez - esős körülmények között bonyolítottak le. A pole pozíciót végül a pontversenyben az élen álló, ám a négy héttel ezelőtti, hungaroringi fordulón nullázó George Russell húzta be - az ART Grand Prix britje a 2:27.042-es körével idei harmadik rajtelsőségét zsebelte be.

A francia csapat Nirei Fukuzumi második helyének köszönhetően ki tudta sajátítani az első rajtsort, a harmadik helyre azonban az indiai Arjun Maini érkezett meg a Jenzer Motorsport gépével. Így Jack Aitken csak a negyedik lett, megelőzve Vaxiviére-t, Boccolaccit, Ryan Tvetert (Trident), valamint az ardenes Steijn Schothorst-öt. A TOP-10-be még Falchero (Campos Racing) és Calderón fértek be.

Nagyon rosszul sikerült az időmérő a bajnokság harmadik helyezettjének, Antoine Hubert-nek, aki az ART #4-es rajtszámú autójával csak a 17. helyre tudott kvalifikálni. Ami pedig az újonc Correát illeti, az utolsó pozíciót tudta megszerezni.

Szombaton délután 17:35-től pedig megrendezik a főfutamot, amelyet az M4 Sport majd felvételről fog sugározni, vasárnap 01:50-től. 

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_idomero_spa_2017.jpg

Fotó: GP3 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412779614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása