F1 - ÚJABB SZAKEMBERREL BŐVÜLT A FORMA-1 IRÁNYÍTÓI CSAPATA

2017_british_gp_race_057.jpg

A Williams korábbi sportmenedzsere Ross Brawnék mellé kerül.

Steve Nielsen utoljára a múlt hétvégi Brit Nagydíjon volt jelen, mint a Williams alkalmazottja, s mint kiderült, a továbbiakban már a Ross Brawn vezette irányítói gárda tagja lesz. Az egyre több korábbi szakembert számláló csapatban Nielsen dolga a sportügyek rendezése lesz.

Brawnék azon vannak, hogy jobbá tegyék a Forma-1-et, kiemelt fókuszt helyezve a 2021-től kezdődő érára, amikor is új motorszabályok fognak életbe lépni.

Ahogyan azt említettük, az elmúlt időszakban egyre több szakember csatlakozott a Brawn-féle irányításhoz: Jason Somerville az aerodinamikai részleg vezetőjeként, Craig Wilson a járműteljesítményért felelős részleg vezetőjeként, illetve Nigel Kerr pedig financiális igazgatóként.

Nielsen dolga az lesz, hogy naponta tartsa a kapcsolatot a Forma-1 aktuális csapataival, továbbá ő fogja képviselni a kereskedelmi jogok tulajdonosait azokon a gyűléseken, amelyeken a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint a gárdák képviselőivel kell tárgyalni.

Nielsen igencsak ismerős arcnak számít a paddockban, hiszen az elmúlt három évtized folyamán olyan csapatoknál fordult meg a Williams előtt, mint a Team Lotus, a Tyrrell, a Benetton/Renault, a Honda, az Arrows és a Caterham.

Az 53 esztendős brit szakember július 31-én fogja elhagyni Grove-ot, ahová már hétfőn, azaz július 17-én megérkezett az utódja, Dave Redding, aki korábban a McLaren alkalmazásában volt.

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9012671513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása